Radio Simplu

Dacă faci asta, poți rămâne însărcinată cu gemeni fără intervenție medicală!

Copiii reprezintă cea mai mare reușită în viață pentru fiecare femeie. A rămâne gravidă după căsătorie este copleșitor pentru toate femeile care vor să aibă rolul de părinte.

Dacă nu te mulțumești cu un singur copil și vrei să faci gemeni, iar asta pe cale naturală, există câteva trucuri care te pot ajuta să obții asta.

Conceperea gemenilor în circumstanțe naturale este imprevizibilă, dar dacă nu vrei să treci prin nicio procedură medicală, există șanse să ai gemeni și pe cale naturală.

Formarea naturală a gemenilor

Cei mai mulți gemeni sunt fraterni. Frații gemeni sunt concepuți atunci când 2 ouă sunt eliberate în timpul ovulației, adică se dezvoltă din 2 ouă separate.

Întrucât gemenii identici sunt cazuri rare, aceștia se formează atunci când un singur ou se împarte în două, la începutul sarcinii.

Cum îți poți crește șansele de a concepe gemeni

Există anumite trucuri care te pot ajuta să rămâi însărcinată cu gemeni, iar asta nu ține numai de istoricul familial. Vârsta și etnia pot juca un rol important în conceperea gemenilor. De exemplu, femeile afro-americane sunt mai predispuse să conceapă gemeni decât femeile caucaziene.

Și femeile asiatice au șanse mici să conceapă gemeni. De asemenea, femeile mai în vârstă au mai multe șanse să rămână însărcinate cu gemeni.

Conform unui studiu recent, femeile cu un indice al masei corporale de 30 sau chiar mai mare, au mai multe șanse să nască gemeni. Dacă vrei să te numeri printre ele, ține cont de aceste sfaturi:

1. Femeile care sunt mai în vârstă au mai multe șanse să nască gemeni. Cu toate acestea, riscurile cresc și în cazul lor. Mamele mai în vârstă au o rată mai mare a avorturilor spontane.

2. Crește aportul de produse dietetice. Femeile care consumă mai multe produse lactate au de 5 ori mai multe șanse să nască gemeni. Teoria vine de undeva din Africa. Un mic orășel din Nigeria susține că are cea mai mare rată de gemeni din lume.

Este posibil să existe o substanță în brânza crudă sau rădăcina de cassava, care poate cauza hipostimularea ovarelor, ducând la eliberarea mai multor ouă în timpul ovulației.

3. Continuă alăptarea. Potrivit unui studiu asupra gemenilor, femeile care alăptau atunci când au conceput au avut de 9 ori mai multe șanse să nască gemeni, față de femeile care nu au alăptat.

4. Încearcă să concepi la scurt timp după oprirea pilulelor contraceptive. Dacă o femeie folosește pilule timp de 6 luni sau mai mult, corpul ei se adaptează controlului contraceptiv care pune stăpânire pe hormonii ei.

Așadar, când te vei opri să iei aceste pastile, corpul tău va începe să-și reglementeze singur producția de hormoni, ceea ce uneori duce la o stimulare prea mare a acestora. Acest lucru poate determina ovarele să elibereze o cantitate prea mare de ouă în timpul primului ciclu ovulator sau două după întreruperea pilulei.

Dacă ești însărcinată și vrei să ai un băiețel, mănâncă banane!

V-am vorbit de multe ori despre proprietățile uimitoare ale bananelor, atât cele legate de consumul lor (ajută digestia, reglează nivelul zahărului din sânge, tratează depresia, și multe altele), cât și utilizările pe care le pot avea (de exemplu: hidratează pielea foarte uscată). Dar iată că astăzi vă vom vorbi despre un efect cu adevărat miraculos pe care îl au aceste fructe delicioase: te ajută să aduci pe lume un băiețel, dacă asta îți dorești.

Bineînțeles că trebuie să fii mai întâi însărcinată pentru asta! Miracolul nu funcționează altfel.

Este un mit destul de răspândit: femeile care își doresc să aibă o fetiță ar trebui să nu consume banane nici măcar înainte de a fi însărcinate. Unele persoane au căpătat chiar o obsesie din această cauză și refuză categoric să comande un delicios milkshake cu banane sau un chec cu banane. Ce pierdere pentru ele! Există o mulțime de rețete delicioase cu banane, așa că nu ne-am putea imagina viața fără acest fruct minunat.

Probabil că persoanele care au auzit acest mit au râs și au spus că nu poate fi adevărat, dar iată că un studiu recent a confirmat că există, totuși, un sâmbure de adevăr. Cercetarea a fost realizată pe un număr de 740 de femei care se aflau la prima sarcină. A fost analizată dieta lor și s-a ajuns la concluzia că femeile care aveau o dietă bogată în potasiu (aceasta fiind una dintre principalele vitamine care se găsesc în banane) au devenit, în majoritate, mămici de băieței. Același lucru s-a constatat și în cazul femeilor cu o dietă bogată în sodiu și în calorii.

Această cercetare a și contrazis un alt mit celebru legat de sarcină și de genul copiilor: dacă bei mult lapte pe perioada sarcinii, nu îți vei crește șansele de a avea o fetiță. De fapt, cantitățile mari de calciu din dietele viitoarelor mămici au fost și ele corelate în mod direct tot cu nașterea unor băieței.

Deși știm că îți vei iubi copilul indiferent dacă va fi fetiță sau băiețel, poate că ai visat dintotdeauna să ai o mică prințesă pe care să o îmbraci în roz și căreia să îi faci toate mofturile sau, din contră, poate că te-ai pregătit să ai un cavaler pe care să îl înveți cum să se joace cu mingea. Orice ți-ai dori, poate că vei reuși să și obții: apelează cu încredere la banane sau, din contră, stai departe de ele – depinde ce ți-ai pus în gând.

Redactia Radiosimplu

Add comment