Radio Simplu

Cum îți dai seama că ești dependentă de partenerul tău

„Știi că ești îndrăgostit când nu mai poți să dormi, pentru că realitatea este în cele din urmă mai bună decât visele tale” – dr. Seuss.

Din păcate, există și o parte întunecată la această dinamică. Ceea ce începe ca un sentiment sănătos de adorare se poate transforma în infatuare, obsesie și chiar dependențp. Problemele încep atunci când ne abandonăm propriul sentiment de sine și bunăstarea personală în favoarea relației noastre.

Cum știm când traversăm linia? Iată 16 semne care-ți spun dacă ai o dependență nesănătoasă pentru partenerul tău:

1. Munca, prieteniile și legăturile cu familia au de suferit de pe urma relației voastre.

2. Ai stabilit granițe nesănătoase cu partenerul tău și faci asta cu intenția de a le păstra. Cu toate acestea, ajungi mereu să le încalci, în cele din urmă.

3. Gândul de a-ți pierde partenerul îți induce sentimente de panică sau de durere. Sincer, nu știi ce ai face dacă relația ta s-ar termina.

4. Ți-ai abandonat hobby-urile și interesele care te făceau fericită. Te implici în activități numai dacă le puteți face în cuplu.

5. Începi certuri cu partenerul din nici un motiv. Asta se întâmplă atunci când te simți ignorată sau nesigură.

6. Te simți ofensată dacă partenerul este entuziasmat de ceva care nu te include și pe tine. Cum îndrăznește să se bucure dacă tu nu poți fi acolo?!

7. Ții socoteala atunci când vine vorba de atenție și de gesturi romantice. Adesea te întrebi și îți faci griji care dintre voi îl iubește pe celălalt.

8. Te îmbraci ca să-ți mulțumești partenerul, mai degrabă decât ca să îți reflecți propria dispoziție și stilul personal. Dacă nu aprobă noua rochie pe care o iubești, te descotorosești de ea.

9. Nu mai ești încântată de planurile cu prietenii sau cu familia dacă nu-l implică și pe partener. Te simți plictisită atunci când nu e prin preajmă.

10. Pretinzi că ești interesată de lucruri de care nu ești, pentru a petrece mai mult timp cu partenerul.

11. Cheltui bani pe care nu-i ai în relația ta. Asta include cadourile, vacanțele și chiar nopțile simple.

12. Îți afișezi afecțiunea în public pentru ca ceilalți să se simtă inconfortabil.

13. Te simți anxioasă sau goală atunci când ești separată de partener. Nu mai suporți să-ți petreci singură timpul.

14. Insiști să-ți aduci partenerul în locuri în care știi că nu este dorit, cum ar fi o noapte specială sau o ieșire cu prietenii.

15. De multe ori te implici în activități intime cu partenerul în momente neadecvate sau locuri necorespunzătoare.

16. Alegi să-ți petreci timpul cu partenerul atunci când trebuie să iei parte la responsabilități personale sau profesionale.

Acest calcul simplu îți arată ce fel de IUBITĂ ești!

În numerologie, fiecare curs al vieții are atribuit un număr, cel mai reprezentativ pentru destinul unui om. Îl poți descoperi dacă aduni cifrele dății tale de naștere, după modelul care urmează. Spre exemplu, dacă ești născut pe 15 august 1993, trebuie să aduni 15+08+1993. Rezultatul va fi 2016. În continuare, vei aduna 2+6=8. Iar cifra 8 o vei aduna cu ultima rămasă, adică 1. 8+1=9. Astfel, 9 este numărul care corespunde căii vieții tale. Numerele căilor vieții sunt cuprinse între 1 și 9. După ce l-ai identificat pe al tău, poți descoperi ce fel de iubită ești, citind explicațiile de mai jos!

Calea vieții guvernată de numărul 1

Tu ești iubita alfa. Ești cea care pare să le aibă pe toate: spirit de lider, sociabilă, independentă, dură și asertivă. Când vine vorba de romantism, arăți că poți fi și sentimentală. Iubești profund și ești dispusă să faci aproape orice pentru relația ta, dacă îți pasă suficient de mult de ea. Cea mai mare problemă a ta ca și partener de cuplu este compromisul. Tu ești obișnuită să fii responsabilă și faptul că sentimentele și opiniile altcuiva trebuie să conteze la fel de mult ca ale tale poate fi o provocare pentru tine. Oricum ar fi, ești o persoană determinată, iar dacă întâlnești persoana potrivită, relația ta va funcționa perfect.

Calea vieții guvernată de numărul 2

Tu ești prietena iubitoare. Echilibrată, diplomată și căreia nu-i plac conflictele. Din acest motiv, tu ești mereu cea care netezește tensiunile în relație. E posibil să ai o problemă în relație dacă întâlnești pe cineva care nu iubește pacea la fel de mult ca tine. Tu ești spirituală, intuitivă și idealistă, astfel încât aduci o profunzime aparte în relație. Vrei mai mult decât doar partenerul perfect – vrei un suflet-pereche. Pe de altă parte, uneori poți deveni prea emoțională și ai nevoie de cineva care te poate ajuta să te calmezi și să-ți păstrezi echilibrul.

Calea vieții guvernată de numărul 3

Tu ești iubita loială. O optimistă înnăscută și persoana căreia îi place să rezolve orice problemă. Ești o fire destul de interesantă și genul de iubită care are nevoie să petreacă timp și de una singură, dar doar pentru că vrei să investești în tine cu mai multă grijă. Ești sensibilă, creativă și vrei să trăiești viața la întregul ei potențial. Același lucru este valabil și pentru relațiile tale de dragoste. Vei face practic tot ceea ce este nevoie pentru a te asigura că tu și partenerul tău sunteți cât se poate de fericiți împreună.

Calea vieții guvernată de numărul 4

Tu ești iubita pe termen lung. Ești genul de persoană cu care cineva își dorește să întemeieze o casă și o familie. Ești angajată în tot ceea ce îți trezește o viziune puternică, iar asta include și iubirea. Ești foarte practică și găsești modalități rezonabile de a înlătura diferențele dintre voi. Această combinație te face genul de iubită în jurul căreia vrei să rămâi mult timp – dacă nu chiar pentru toată viața. Se spune că dragostea nu moare de o moarte naturală, moare pentru că noi nu știm cum să o reînviem, dar tu ești întruchiparea cuiva care știe exact cum să facă asta. Atunci când iubești pe cineva, îți unești viața cu acea persoană, iar asta poate fi rețeta perfectă pentru magia dragostei.

Calea vieții guvernată de numărul 5

Tu ești iubita aventuroasă. Nu ești tipul de partener care vrea să se stabilească într-un singur loc și să gătească prăjituri în fiecare vineri seara. Cauți partenerul-în-crime potrivit pentru tine, cineva alături de care să poți călători, discuta idei interesante și complicate, cineva care se poate plia pe credințele tale, precum și invers. Mai degrabă decât să stai să faci prăjituri alături de el vineri noaptea, preferi să faceți alte activități mai distractive. În paralel, ești cel mai milostiv dintre toate celelalte numere care guvernează calea vieții, iar bunăstarea celorlalți este într-adevăr una dintre prioritățile tale. Asta deoarece ești o iubită uimitoare.

Calea vieții guvernată de numărul 6

Tu ești iubita cu „material de soție”. Nu numai că ești tot ceea ce cineva ar putea cere vreodată de la un partener de relație, dar când întâlnești pe cineva potrivit pentru tine, ești foarte serioasă în privința lui. „Casual dating” nu este pentru tine, așa că atunci când găsești persoana potrivită, te dedici cu trup și suflet acesteia, și ai tendința să crezi că este pentru toată viața. Tu ești un amestec de aventură și domesticitate. Ai o înțelepciune profundă în tine, o abilitate aproape psihică de a elimina disensiunile dintre voi, iar stilul tău învechit te va ajuta foarte mult în relațiile tale. Acesta va adăuga profunzime poveștilor tale de dragoste.

Calea vieții guvernată de numărul 7

Tu ești prietena perfectă. Când vine vorba de dragoste, ești cea care dă. Darul natural al clarviziunii spirituale pe care îl ai te ajută foarte mult – intuiția ta îți poate spune ce își dorește partenerul tău. De asemenea, ești o perfecționistă, mai ales atunci când vine vorba de lucrurile care contează pentru tine. Cu toate că ești categoric un lider și dorești să te impui în relații, uneori te simți puțin copleșită, pierdută, în acestea. Asta este uneori o provocare, dar atunci când devotamentul tău este exprimat într-un mod sănătos, poți fi partenera ideală a cuiva.

Calea vieții guvernată de numărul 8

Tu ești prietena independentă. Tu ești prietena care știe cine este ea, cea cu care partenerul tău se laudă la petreceri. Sigur, dedici un pic prea mult timp carierei tale, dar partenerii tăi sunt conștienți de asta atunci când se implică într-o relație cu tine. Partenerii tău nu trebuie să-și facă griji cu privire la faptul că ești prea lipicioasă, nevoiașă sau enervantă, tu te descurci pe cont propriu și aștepți același lucru și de la ei.

Calea vieții guvernată de numărul 9

Tu ești prietena sensibilă. Din moment ce ai cea mai emoțională cale a vieții, când vine vorba de partenerii romantici, simți totul în profunzime. Trebuie să fii sigură că îți exprimi sentimentele adevărate și nu le ascunzi prea des. Acest lucru nu face decât să-ți aducă o mulțime de frământări interioare. În caz contrar, ești genul de iubită care dorește o dragoste puternică, una care să dureze pe tot parcursul vieții. Tu ești cea care dă, însă asigură-te că și primești suficient.

Redactia Radiosimplu

Add comment