Radio Simplu

Cum afli dacă ai un nivel ridicat de estrogen în corp – 10 semne evidente care trebuie să te pună în alertă

Cele mai multe femei se confruntă cu această problemă atunci când sunt la menopauză. În cazul femeilor de vârstă mijlocie, nivelul hormonilor reproducători feminini scade gradual, ceea ce duce în cele din urmă la dispariția ciclului menstrual și a ovulației.

Estrogenul și progesteronul sunt cei doi hormoni feminini de bază, care dețin controlul asupra ciclului menstrual al femeilor și capacitatea de a rămâne însărcinată a acestora. Echilibrează densitatea osoasă, funcția mentală, dispoziția și aspectul pielii.

Acesta este motivul pentru care femeile aflate la menopauză au parte de simptome de disconfort precum schimbări de dispoziție, transpirații nocturne sau riduri. Și nivelul ridicat de estrogen poate duce la apariția acestor simptome. Iată 10 dintre cele mai importante semne că ai prea mult estrogen în corp:

 

1. Te îngrași

Ai luat în greutate și e extrem de neplăcut. Femeile la menopauză tind să acumuleze kilograme în plus în zona taliei, pe când cele care au un nivel ridicat de estrogen în corp se îngrașă în zona șoldurilor.

 

2. Umflături în sâni

Majoritatea umflăturilor de pe sâni nu sunt canceroase. Prea mult estrogen în organism poate produce schimbări fibrochistice la sâni.

 

3. Ciclu menstrual neregulat

Dezechilibrul hormonal este cel ma frecvent motiv pentru ciclu menstrual prelungit sau absent și sângerare abundentă.

 

4. Dureri de cap

Majoritatea persoanelor cunosc foarte bine durerile care apar în perioada de dinainte de ciclu, care sunt legate de fluctuațiile hormonale. Nivelul ridicat de estrogen poate face ca durerile de cap să fie mai intense și mai frecvente.

 

5. Sensibilitatea sânilor

Cu câteva zile înainte de ciclul menstrual, sânii majorității femeilor devin ușor umflați, dureroși și sensibili. Cauza este creșterea nivelului de estrogen care apare în această perioadă. Dacă hormonul acesta se află constant la un nivel ridicat, disconfortul în zona sânilor poate dura mai mult decât de obicei.

 

6. Cheaguri de sânge

S-a identificat o legătură strânsă între cheagurile de sânge și numărul crescut de cheaguri de sânge. Cheagurile de sânge sunt cauza principală pentru tromboflebită și tromboză venoasă profundă.

 

7. Depresie

Dacă ai un nivel anormal de estrogen în organism poți avea schimbări bruște de dispoziție, nervozitate și suferi de depresie.

 

8. Balonare abdominală

Umflături care provoacă disconfort, tensiune în burtă sau râgâit, toate apar atunci când nivelul de estrogen din organism este prea ridicat.

 

9. Libidou scăzut

Cantitatea în exces de estrogen precum și lipsa acestui hormon poate duce la apariția uscăciunii vaginale și scădea dorința amoroasă în pat.

 

10. Modificări ale simptomelor premenstruale

Dacă ai un nivel ridicat de estrogen în organism, e posibil să observi că simpotmele premenstruale se înrăutățesc. Dacă acest lucru se întâmplă brusc și nu cunoști cauza exactă, cauza probabilă e estrogenul în exces din corp.

Add comment