Din ce in ce mai multe cercetari arata ca unele modificari la nivelul unor parti ale corpului pot fi un semn de avertizare pentru anumite afectiuni.
Iar daca acorzi mai multa atentie trupului tau, este posibil sa descifrezi aceste semne si sa gestionezi din timp afectiunea pe care este posibil sa o ai.
Dupa cum arata Daily Mail, anumite schimbari care apar la nivelul ochilor, nasului si buzelor pot sa constituie un semnal de alarma. Iata la ce trebuie sa fii atent, potrivit specialistilor citati de publicatia Daily Mail.
Pleoapele cazute sau, in termeni medicali, ptoza palpebrala, desemneaza caderea totala sau partiala a pleoapei superioare ca urmare a unei afectiuni dobandite sau congenitale.
Poate fi un simptom trecator sau persistent, astfel ca la primul semn trebuie sa te prezinti fara ezitare la medic, deoarece acest semn poate ascunde boli mult mai grave precum paralizie faciala (Bell’s Palsy), accident vascular cerebral, cancer la plamani.
Afectiunile care pot afecta nervii faciali pot provoca slabiciune sau paralizie pe o parte a fetei, ceea ce poate face destul de dificila inchiderea pleoapei si poate cauza si o lasare a colturilor gurii.
De asemenea, pleoapele cazute pot fi determinate si de un accident vascular cerebral, alte simptome ale acestuia fiind dificultati in vorbire (bolboroseala) si slabiciune in brate.
Mai rar, insa, pleoapele cazute pot fi un semn de cancer la plamani – o tumoare situata pe varful unui plaman poate pune presiune pe un grup de nervi care au legatura cu ochii.
Alte simptome sunt durere de brat si umar, slabire a puterii din maini si o senzatie de gadilare in palma.
Dar nu-ți face griji: dacă ești una din numeroasele persoane care nu suportă prea bine anesteziile sau, pur și simplu, nu-ți surâde ideea să intri sub bisturiu pentru așa ceva, există alternative.
În acest articol îți vom prezenta câteva sfaturi simple pentru a remedia pleoapele căzute într-un mod perfect natural.
Pleoapele căzute pot fi o problemă constantă, ce se agravează pe măsură ce trece timpul, sau una temporară. Atât ochiul drept cât și cel stâng pot fi afectați—de multe ori ambii în același timp!
Dacă trebuie să-ți încrunți fruntea sau să îți înclini capul spre spate pentru a vedea mai bine, este foarte probabil să pari mai obosit(ă) decât ești în realitate.
Pleoapele căzute pot fi congenitale sau pot să înceapă să te afecteze atunci când ești mai în vârstă.
Deși pleoapele căzute nu sunt, de obicei, o problemă de sănătate gravă, te sfătuim să mergi la medic să-ți examineze ochii și pleoapele, astfel încât să te asiguri că nu suferi cumva și de o afecțiune mult mai îngrijorătoare.