Radio Simplu

„Băiatul crab”: personajul de circ care a devenit un criminal însetat de sânge

Pentru mai mult de un secol, o condiție fizică ciudată cunoscută sub numele de ectrodactilie a afectat familia Stiles. Această diformitate rară congenitală face ca mâinile persoanei afectate să arate precum cleștii unui crab deoarece degetele mijlocii lipsesc sau sunt fuzionate cu degetul mare sau cel mic.

 

În timp ce multe persoane văd această condiție ca pe un handicap, pentru familia Stiles, condiția a devenit o oportunitate. Încă din anii 1800, pe parcurs ce familia crește și apăreau noi copii cu mâini și picioare neobișnuite, ei și-au creat propriul circ: Familia Crab ce a devenit un carnaval pe parcursul secolului XX. Însă unul dintre fii, Grady Stiles Jr. urmează să ofere familiei o reputație diferită și morbidă deoarece el se transformă într-un criminal.

 

Grady Stiles Jr. care a urmat să fie cunoscut sub porecla de „Băiatul crab” s-a născut în Pittsburgh în 1937. În acel moment, tatăl lui făcea deja parte din circuitul „Spectacolului cu ciudați” folosindu-se și de copiii lui în actele sale. Cazul lui Grady Stiles Jr. era destul de sever, pe lângă mâinile lui, el suferea de această maladie și la nivelul picioarelor și de aceea nu putea merge.

 

Pe aproape tot parcursul vieții sale el a folosit în ceea mai mare parte un scaun cu rotile, dar a învățat să își folosească partea superioară a corpului astfel încât să se târască pe podea cu o impresionantă forță. Pe parcurs ce Grady a crescut, el a devenit alarmant de puternic, lucru ce  îl va ajuta în viața lui de criminal.

 

În timpul copilăriei lui, Stiles și familia lui a mers în turneu cu carnavalul, petrecându-și sezonul liber în Gibsonton, Florida. Familia o ducea foarte bine, ei câștigau oriunde se duceau între $50,000 to $80,000  pe sezon spre deosebire de alte spectacole cu ciudați care nu primeau decât priviri ciudate și nu bani.

 

Stiles a crescut în lumea carnavalului, așa că nu a fost surprinzător ca el să se îndrăgostească de o altă femeie care lucra în cadrul carnavalului, o tânără pe nume Maria care fugise de acasă pentru a se alătura circului. Ea nu făcea parte din echipa spectacolului, ci doar lucra acolo ca membru al echipei de producție și ulterior s-a îndrăgostit de Stiles pentru ca mai apoi cei doi să se căsătorească. Ei au avut doi copii și precum tatăl lor, ei au fost introduși în lumea circului deoarece sufereau de aceeași condiție.

 

În timp ce copiii creșteau, mai ales fiica lui Stiles, Cathy care nu avea această condiție, moștenirea familie Stiles începuse să ia o turnură neașteptată. Stiles începuse să bea și în combinație cu puterea incredibilă a părții superioare a corpului lui, el a început să devină abuziv față de soția și copiii lui. La un moment dat, se spune că și-a folosit mâna asemănătoare unui clește pentru a-i scoate dispozitivul anticoncepțional din interiorul corpului soției lui în timpul unei cerți și și-a folosit și mâinile pentru a strangula-o.

 

Ceea ce era mai rău abia urma să apară; când fiica adolescentă a lui Stiles, Donna s-a îndrăgostit de un tânăr cu care tatăl nu era de acord, el și-a demonstrat puterea fatală. Nimeni nu știe exact cum s-au întâmplat lucrurile: fie Stiles s-a dus să îl vadă pe logodnicul fiicei lui la el acasă, fie l-a invitat sub pretextul de a-și oferi binecuvântarea pentru nunta planificată a doua zi.

 

Totuși, indiferent de cum a început totul, în ajunul nunții, Stiles și-a luat pușca și l-a omorât pe ginerele lui cu sânge rece. În curând el a ajuns în sala de judecată, și-a recunoscut fapta fără a avea vreo remușcare, dar a scos în evidență faptul că nu ar putea fi pus în închisoare: nicio închisoare nu ar fi putut să se adapteze dizabilității lui și dacă el ar trece totuși prin asta ar fi mult prea crud și nepotrivit. El de asemenea în această perioadă suferea de ciroză din cauza băuturii și avea emfiseme pulmonare din cauza fumatului.

 

Curtea a realizat că nu există un contraargument pentru asta și l-au eliberat condiționat timp de 15 ani după ce s-a întors acasă. El, în acest timp divorțase de soția lui și s-a recăsătorit, urmând să mai aibă alți doi copii. De asemenea, ei au avut de suferit din cauza acelorași comportamente nepotrivite și ea a divorțat de el. Nimeni nu a înțeles totuși de ce prima lui soție a fost de acord să se recăsătorească cu el în 1989.

 

Deoarece el nu fusese pedepsit pentru ceea ce făcuse, și-a dat seama că este oarecum presus legii și a devenit și mai agresiv. De aceea, soția lui l-a plătit pe vecinul lor Chris Wyant cu $1,500 pentru a-i omorî soțul. Un fiu din altă căsătorie a Mariei a decis să ia parte la acest plan și cu ajutorul unei arme de foc, vecinul l-a omorât de Stiles.

Add comment