Radio Simplu

8 lucruri despre animale pe care nu ți le-a spus nimeni la ora de biologie

Dacă profesorii de biologie le-ar fi spus studenților despre aceste animale și obiceiurile lor nebunești, nimeni nu ar mai fi chiulit de la această oră importată.

 

1. Ereții dau foc ierbii pentru a face rozătoarele să iasă din ascunzătorile lor

Crezi sau nu, unele păsări ar putea fi responsabile de răspândirea incendiilor. În Australia, zoologii au fost martori la ereți și la alte păsări de pradă care transportau bețe arzânde în ghearele lor și le aruncau pe iarbă uscată. Acest lucru provoacă incendii de iarbă, forțând prada lor să iasă din ascunzătoare.

 

2. O broască ce se îngheață singură cu totul

Broasca de lemn din Alaska îngheață timp de șase până la șapte luni la un moment dat. Când înghețul vine și acoperă corpul broaștei, plămânii și inima nu mai funcționează și sângele său se oprește din circulație.

Broasca are un mecanism crioprotector, reducând punctul de îngheț al sângelui și al altor fluide biologice care o ajută să supraviețuiască în timpul unui astfel de îngheț. De îndată ce vine primăvara, broasca se trezește din nou și continuă să prospere.

 

3. Un pește care își creează un ascunziș perfect geometric

Există unele modele geometrice misterioase de pe fundul Oceanului Pacific sunt lucrările puffer-ului cu pete albe. Aceste modele frumoase sunt destinate să colecteze particule fine de nisip din curenții de apă, ajutând puffer-ul alb să supraviețuiască în mediul oceanului.

 

4. Dungile zebrelor nu le ajută să se camufleze

Oamenii de știință au descoperit ca dungile alb-negre ale zebrelor nu sunt folosite pentru camuflaj, ci servesc ca un instrument pentru a lupta împotriva muștelor țețe și a cailor. Dungile înguste ale corpului zebrelor nu sunt atractive pentru insecte deoarece undele luminoase reflectă pielea animalelor.

 

5. Alcoolul ajută peștii să supraviețuiască pe parcursul iernii

Când peștișorii aurii simt înghețul, corpurile lor produc etanol. Proteinele speciale din pește transformă acidul lactic în alcool. Concentrația ridicată a etanolului împiedică pătrunderea în membranele celulare subțiri ale peștilor chiar și atunci când este înghețată apa în care se află.

 

6. Un rechin uriaș care nu te va mușca

Rechinul basking este al doilea cel mai mare pește după rechinul balenă. În timp ce rechinul basking și rechinul balenă arata ca și cum ar putea înghiți pești mari sau chiar ființe umane, nu sunt de fapt periculoși pentru că ei mănâncă doar plancton.

 

7. Dragonii komodo sunt foarte slabi

În ciuda aspectului lor amenințător și a faptului că acestea sunt cele mai mari șopârle de pe planetă, dragonul Komodo are de fapt o mușcătură mai slabă decât o pisică de casă. Și dacă acest răpitor vrea să muște pe cineva, este posibil să-i deterioreze propria fălcă sau craniul.

Cu toate acestea, acest uriaș uriaș dragon este încă periculos deoarece vânează cu ajutorul salivei otrăvitoare.

 

8. Regele heringilor este de fapt un pește foarte mare

Acest monstru de mare a fost prins acum câțiva ani lângă Insula Santa Catalina. Peștele incredibil este numit regele heringului, având o incredibilă lungime de 5,5 metri. Merită remarcat faptul că peștele gigant este în Guinness World Records ca cel mai lung pește osos viu. Cel mai mare pește a atins o lungime record de 11 metri.

loading...

Add comment