Radio Simplu

A 8-a minune pierdură a lumii se pare că a fost redescoperită

Terasele albe și roz ale Noii Zeeelande au fost acoperite de o erupție vulcanică în urmă cu 130 de ani. Acum, cercetătorii cred că le-au găsit din nou.

Terasele albe și roz au fost formațiuni minerale superbe care se înlănțuiau pe țărmurile Lacului Rotomahana de pe insula de nord a Noii Zeelande.

 

Ele reprezentau mândria țării și o atracție turistică majoră pentru miile de oameni bogați din epoca victoriană. Ele se numeau de asemenea a opta minune a lumii. Apoi, în dimineața zilei de 10 iunie 1886, un vulcan din apropiere a erupt.

 

120 de oameni au murit și pentru că pe fundul lacului s-au deschis cratere, apa a început să fiarbă și s-au format bule de cenușă care au ajuns la suprafață.

Când Pământul s-a oprit din aceste procese, supraviețuitorii în doliu au fost șocați să vadă că prețioasele lor comor naturale și lacul pe care îl mărgineau au dispărut ca prin minune.

 

Terasele, cei din Noua Zeelandă au fost nevoiți să concluzioneze, fie au dispărut din cauza erupției, fie au fost acoperite permanent de noroiul vulcanic.

Acum, 131 de ani mai târziu, cercetătorii afirmă că este posibil ca localnicii să se fi înșelat.

 

Rex Bunn și Dr. Sascha Nolden cred că au descoperit unde au fost îngropate terasele din apropierea lacului.

Ei și-au bazat descoperirile pe jurnalele geologilor germani-austrieci.

 

„Cercetările noastre s-au bazat pe singurul studiu care a fost realizat în acea parte a Noii Zeelande și astfel suntem încrezători că acea cartografiere este corectă.”, Bunn a spus.

Acum, ei creează un plan pentru a le dezgropa, însă au nevoie de 70 000 de dolari pentru a începe.

 

„Vrem să aducem această muncă în interesul publicului.”, a spus Bunn. „Și eu am sunt legat relativ cu vechii localnici ai pământurilor de aici, Autoritatea Tribală Tuhourangi și ei sunt interesați și ne încurajează cu privire la munca noastă.”

 

Concluziile acestor cercetători contrazic o altă echipă de oameni de știință din 2011 care au spus că terasele au fost distruse complet de erupție.

Terasele erau considerate a fi cea mai mare formațiune de carbură de siliciu, un tip de cuarț care obișnuia să existe. Una dintre ele era de un alb imaculat, în timp ce cealaltă era roz datorită unei schimbări chimice.

 

Dacă te vei uita la fotografiile din 1800 este ușor să înțelegi de ce oamenii din Noua Zeelandă sunt atât de încântați de  posibilitatea de a vedea terasele din nou.

 

De când descoperirile cercetătorilor Bunn și Nolden au fost publicate, ei au primit oferte zilnice de la oamenii care personal își doresc să ajute în ceea ce privește expediția lor.

 

Ei lucrează acum pentru a asambla o echipă cu care speră că vor reuși să facă în așa fel încât această minune naturală să vadă lumina zilei din nou. Tot ceea ce putem spera este ca această misiune să aibă loc cât mai repede și rezultatele să fie cele așteptate, căci dacă ei se înșală cu privire la integritatea teraselor, toată munca lor și a echipei va fi în van.

 

Dacă ei vor avea dreptate, totuși, vom putea fi martorii reapariției acestei minuni naturale care cu siguranță va înfrumuseța planeta din nou.

Add comment