Radio Simplu

8 tipuri de dureri de cap pe care nu trebuie să le ignori

În cea mai mare parte a timpului, oamenii presupun că durerile lor de cap sunt complet inofensive și că vor trece odată cu timpul. În timp ce în unele cazuri este adevărat, iar durerile de cap sunt complet benigne, există și situații în care durerile de  cap pot semnala o condiție medicală îngrijorătoare.

Nimeni nu știe ce este mai bine pentru corpul tău decât propria ta persoană. Așadar dacă ai dureri sau ai experimentat senzații precum cele de mai jos, simpla ta durere de cap poate semnifica ceva mult mai periculos decât crezi.

1.Migrenele

Dintre toate durerile de cap existente, migrenele sunt de departe cele mai complexe și supărătoare. Este o condiție neurologică cauzată de de o schimbare la nivelul liniei de bază a creierului. Poate include simptome precum tulburări de vedere, sensibilitatea la lumină, greață, vedere încețoșată. O migrenă afectează în mod sever viața unui individ iar durerea se intensifică odată cu creșterea volumului de activități.

2.Durerile cauzate de tensiune

Acesta este un tip de durere care ne afectează pe toți la un anumit moment în viața noastră. Nivelul crescut de stres și oboseală provoacă de obicei o tensiune scăzută și senzația de strâmt în jurul capului. Durerea este de cele mai multe ori suportabilă, dar nu este un lucru pe care ai vrea să îl neglijezi.

3.Durerile cauzate de sinusuri

Aceste dureri se simt exact ca atunci când ai avea o infecție a sinusurilor. Sunt asociate de cele mai multe ori cu o durere foarte profundă în pomeți, frunte sau podul nasului. Simptomele includ scurgeri la nivelul nasului, senzația de greu în urechi, febră mare și inflamarea feței. Orice tip de mișcare bruscă a capului te poate lăsa în agonie.

4.Mai multe tipuri de dureri de cap la un loc

Aceasta este, fără îndoială, cea mai puternică durere de cap. Apare fără a te atenționa și se manifestă printr-o senzație puternică și fierbinte de durere în cap. Oamenii care experimentează acest tip de durere, de cele mai multe ori devin anxioși și epuizați. Opus migrenei, oamenii preferă să se miște decât  să stea jos în timp ce experimentează acest episod.

5.Durerile de cap cauzate de dereglările hormonale

Aceste dureri de cap afectează în mod predominant femeile al căror nivel de hormoni din corp este unul fluctuant. Acest lucru se întâmplă de celemai multe ori în timpul menstruașiei sau al sarcinii. Schimbările hormonale cauzate de consumul de pastile sunt de asemenea capabile să provoace dureri de cap puternice.

6.Migrenele cu tensiune mixtă

Cunoscute și ca migrenele transformate, acest tip de migrene reprezintă combinația între tensiune și o migrenă normală. Femeile sunt mult mai predispuse la aceste dureri decât bărbații și uneori chiar copiii le pot experimenta. Se crede că oamenii care au de obicei aceste dureri își declanșează o tensiune mare, tocmai din frica că această durere s-ar putea repeta.

7.Durerea de cap acută

Apar predominant la copii. Simptomele variază și nu se mențin pe o durată de timp prea mare. În mod general, durerea se sfârșește cu o vizită la cabinetul unui pediatru. În cazul în care nu există nici un fel de simptome neurologice găsite la copii, atunci o problemă la nivelul aparatului respirator și anume o infecție a sinusurilor poate fi motivul acestei dureri.

8.Cefalee progresivă cronică

Acestea sunt niște dureri de cap inflamatorii, progresiv cronice, care se înrăutățesc odată cu trecerea timpului. Sunt foarte rare și de cele mai multe ori sunt rezultatul unei boli netratate sau vreo afecțiune la nivelul creierului.

Redactia

Add comment