Radio Simplu

8 semne subtile că treci printr-o criză căreia trebuie să-i pui neapărat capăt

Psihologii afirmă de foarte mult timp că o criză nu reprezintă o problemă ci că este doar o etapă în care se dezvoltă personalitatea sau momentul în care evoluăm în viață. Și de multe ori depresia și tristețea nu sunt semnele unei crize. Există un șir de indicii care anunță schimbarea pe lângă aceste 2 sentimente.

1. Dormi mai mult sau mai puțin decât înainte
Crizele întotdeauna sunt stresante. Și atunci organismul încearcă să lupte cu orice armă. Și așa ajungi ori să întârzii la birou pentru că nu te poți trezi sau să nu poți închide un ochi toată noaptea.

2. Te compari întotdeauna cu cei mai buni decât tine
Înainte nu-ți păsa despre ce au ajuns în viață foștii colegi, dar acum te enervezi numai la gândul că unii au apartamentea în centrul orașului sau că alții merg periodic în vacanțe. Și nu mai contează realizările tale, chiar dacă nici ele nu sunt de neglijat. Acest lucru are legătură directă cu faptul că în timpul unei crize te simți mai slab, mai vulnerabil.

3. Ai senzația că nu ești apreciat la justa valoare
Până nu demult erau toate bune la birou. Dar când traversezi o criză toate lucrurile se amplifică și se acumulează oboseala. Te irită toată lumea, de la simpli colegi la rude și tot ce-ți dorești e să fii lăsat în pace.

4. Ți-e dificil să te concentrezi la ceva ce înainte făceai ușor
Concentrarea și atenția funcționează atunci când suntem liniștiți și relaxați. Dacă omul este nervos imediat îi scad toate capacitățile și nu mai dă randament. Și dispare și plăcerea cu care înainte făceai ceva.

5. Îți vine să renunți la tot și să pleci la capătul lumii
Dorința foarte puternică de a renunța intervine atunci când nu mai ai nicio tragere de inimă să faci ceva. Sau atunci când vezi filme în care oamenii reușesc să o ia de la capăt și te lași influențat.

6. Ți se schimbă des starea de spirit
În timpul unei crize se schimbă modul de funcționare a sistemului nervos. Adică la modul cel mai direct ți se schimbă componența sângelui. Din acest moriv se întâmplă și aceste schimbări de spirit. Când ori vrei să plângi ori să râzi.

7. Îți cumperi lucruri noi mai des decât înainte
În peioada unei crize simțim mai multă nevoie de a fi fericiți și de a evada din realitatea prea dificilă. așa că ajungem să ne cumpărăm diverse lucruri chiar dacă sunt inutile de cele mai multe ori.

8. Nu mai vrei să gătești
Dacă înainte îți plăcea să stai în bucătărie și să gătești ceva bun pentru tine și pentru jumătatea ta iar acum nu mai vrei acest lucru e un semn că nu te mai simți bine în relația ta.

Add comment