Radio Simplu

8 produse din supermarket pe care ai face bine să le eviți

Puneți totul într-un pachet drăguț și cineva îl va cumpăra. De prea multe ori nu ne gândim la ceea ce luăm din rafturile supermarketurilor, dar există un risc pentru sănătatea noastră în acest sens.

8. Salata gata de mâncat

Bacteriologii avertizează că cel mai periculos aliment dintr-un supermarket este salata tăiată și ambalată. Deși pachetul poate spune că este „gata de mâncat”, acesta poate fi plin de bacterii dăunătoare care provoacă boli intestinale. Pentru a fi siguri spălați întotdeauna orice fel de verdeață pe care o cumpărați.

7. Cârnați

Organizația Mondială a Sănătății a recunoscut că mezelurile, șunca și alte produse prelucrate din carne provoacă cancer. Nitriții conținuți în astfel de alimente se transformă în nitrozamine, carcinogene puternice în intestine. Carnea afumată poate conține de asemenea, benzopiran, o altă substanță cancerigenă. Este mai sigur să cumperi o bucată de carne bună să gătești singur.

6. Ceai verde îmbuteliat

Un studiu recent a arătat că o băutură îmbuteliată despre care se spune că este ceai verde nu are nimic în comun cu ea. Ceaiul verde este renumit pentru proprietățile sale antioxidante. Imaginați-vă acum că o ceașcă de ceai real conține mai mulți antioxidanți decât 20 de sticle de băutură. Se compune în principal din apă și zahăr care este mai abundent aici decât în ​​suc. Este mai bine să beți ceva ceai adevărat și să-l luați cu dvs.

5. Produse alimentare cu aditivi pentru fructe

Iaurturile dulci pot arăta frumos dar ceea ce este cu adevărat în interiorul lor sunt umpluturi de fructe care sunt ușor de produsși de vândut. Conservanții, aromele și a le împiedică să se strice. Producătorii chiar scriu sincer în cuprinsul conținutului că există aproximativ 20-40% din fructe în astfel de umpluturi. Mai bine aruncați o mână de fructe proaspete în mâncarea de dimineață.

4. Maioneză

Maioneza se face în mod tradițional din ouă, oțet, ulei vegetal și condimente. Produsele pe care le cumpărăm din magazine au de asemenea, conservanți, coloranți alimentari și stabilizatori. „Acest sos nu este sănatos  dar dacă va place cel mai bine este să îl pregătiți acasă.

3. Mirodeniile

Amestecurile de condimente sunt ușor de amestecat cu aditivi mai ieftini. Condimentele sunt mai bune fără glutamatul de sodiu, un intensificator de gust. Este inofensiv, dar face ca arome naturale ale alimentelor să pară insipide dacă sunt consumate în mod regulat.

2. Pâinea

Pâinea de supermarket este coaptă din făină chimică albită (de exemplu, cu peroxid de benzoil, de asemenea folosit pentru a face explozii în filme). O astfel de făină poate fi păstrată mai mult și este protejată împotriva insectelor. Aluatul de pâine are de asemenea un agent de tratare a făinii care conține agenți de întărire a aluatului, amelioratori de gust, surfactanți etc. Toți acești aditivi îmbunătățesc calitatea aluatului și prelungesc data expirării, dar organismul nostru are nevoie de ele?

1. Sucurile

Deși sucurile sunt o plăcere vinovată pentru mulți, bauturile acidulate are mai multe potențiale efecte negative asupra sănătății legate de ingredientele sale. Câteva dintre acestea sunt: ​​cafeina, tone de zahăr și fenilalanina. Consumul de cola poate duce la diabet și deshidratare, iar efectele diferitelor medicamente ar putea deveni mai puternice sau mai slabe.

Redactia Radiosimplu

Add comment