Radio Simplu

8 motive pentru a consuma kefir

Intamplator sau nu, arealul Caucazului, acolo unde kefirul este recunscut ca bautura traditionala a tuturor varstelor este una dintre zonele cu cei mai longevivi oameni de pe planeta.

Multi cercetatori atribuie aceasta circumstanta caliatilor deosebite ale respectivei bauturi, un fel de iaurt, ceva mai acrisor, unori foarte putin alcoolizat.

Ca aspect, kefirul nu difera mult de laptele batut, dar fabricarea este diferita. Kefirul este este produs de actiunea unei o ciuperci in mediul lactic.

Ciuperca este originara din Caucaz, dar, ulterior, s-a raspandit si in alte zone, destul de limitate, intrucat este foarte sensibila la schimbarea conditiilor climaterice si chiar geografice.

Iata cateva dintre beneficiile kefirului:

Simuleaza imunitatea: Kefirul este eficient pentru modularea imunitatii, necesara pentru a distruge virusurile si bacteriile care patrund in organism.

Intr-un studiu efectuat publicat in 2006 in „Journal of Immunobilogy” se arata ca acest produs poate distruge celulele tumorale.

Este indicat mai ales copiilor, batranilor si gravidelor. Este indicat celor care au intoleranta la lactoza: Kefirul prelucreaza lactoza.

Fiind bogat in enzime active este foarte bun pentru cei care au probleme de digestie, sau probleme cu stomacul.

Ajuta digestia: Kefirul este o sursa importanta de microorganisme sanatoase, cunoscute sub denumirea de probiotice care pot ajuta la pastrarea functiei digestive in parametri normali.

Aceasta poate fi de ajutor in tratamentul diareei, poate reduce flatulenta si regleaza digestia. Un pahar de kefir, baut seara, asigura buna functionare a tractului gastro-intestinal.

Produsul lactat distruge agentii de putrefactie daunatori organismului.

De asemenea, consumat in timpul tratamentului cu antibiotice poate ajuta la refacerea florei intestinale si scade riscul de diaree asociata cu utilizarea de antibiotice.

Previne cancerul de san: Un studiu publicat in „Journal of Medicinal Foods” in anul 2007 spune despre kefir ca poate stopa dezvoltarea celulelor canceroase de la san.

Din acest motiv, multe femei care au fost diagnosticate cu cancer de san au introdus kefirul in alimentatie.

Consumat sistematic, kefirul are efecte spectaculoase in tratarea unor efectiuni ca: gastrita acuta si cronica, hipertensiune arteriala, cardiopatia ischemica, deficienta de vitamine.

Previne ciroza hepatica, diabetul, ateroscleroza. Stimuleaza apetitul. Pentru persoanele sanatoase, kefirul este indicat ca tonic general.

Consumat dimineata, pe stomacul gol, un pahar cu kefir stimuleaza apetitul si regleaza tonusul nervos pe intreaga zi. Previne ridurile:

Datorita prorietatilor legate de regenerarea si intinerirea pieli, unele saloane de infrumusetare folosesc masca de kefir, menita sa atenueze sau sa previna ridurile, sa hidrateze si sa inmoaie tenul, sa produca un efect de intinerire a fetei.