Radio Simplu

8 mituri despre creier în care nu are rost să crezi pentru că sunt false

Miturile despre creier stai în caqpul listei despre orice fel de mituri. acest lucru se întâmplă de obicei din cauza faptului că ni se pare că orice despre știință este doar adevărat. De aceea aceste mituri trebuie să dispară ca să nu inducă pe nimeni în eroare.

1. Cu cât mai mare este creierul cu atât mai deștept este omul
Te-ai întâlnit vreodată cu această idee? Cum ar fi să compari creierul uma cu cel al unei balene, de exemplu? Greutatea și dimensiunile nu au nicio legătură în acest caz. Intelectul nostru are legătură directă cu structura creierului.

2. La oameni diferiți se dezvoltă diferit ceele două emisfere
Absolut orice facem are loc doar cu ajutorul celor două emisfere. Și nu există nicio dovadă științifică datorită căreia partea dreaptă e responsabilă de creație iar cea stângă de analiză.

3. Folosim doar 10% din capacitatea creierului
Acest mit mai trăiește printre noi datorită faptului că se crede că restul 90% din creier contribuie la învățarea unor noi abilități. Adevărul este că dacă e nevoie să dormim, mâncăm, lucrăm, avem nevoie de tot creierul în funcție.

4. Odată cu îmbătrânirea creierul nostru nu mai funcționează la capacitatea necesară
Da, într-adevăr, cu cât îmbătrânim memoria de scurtă durată și atenția slăbesc. cu toate acestea unele competențe ni se îmbunătățesc. Oamenii în vârstă au un bagaj mai mare de cuvinte și știu să-l folosească mai eficient. Și datorită dificultăților din trecut iau decizii mai bune.

5. Muzica clasică ajută la dezvoltarea creierului
Înțelege și reține că muzica clasică nu influențează în niciun fel dezvoltarea creierului. chiar dacă s-au făcut diverse experiemente menite să demonstreze acest mit, ele au eșuat într-un final.

6. Integramele îți ascut istețimea
Ca și în cazul muzicii clasice, și integramele sunt utile doar dacă îți plac, dar doar atât. Vei dezvolta memoria și atenția, nu și vreo emisferă a creierului.

7. Bărbații înțeleg mai bine matematica
Majoritatea experimentelor au demonstrat că băieții se descurcă mai bine la matematică nu din cauza creierului ci din cauza culturii. De fapt, fetele și băieții au în medie același rezultat la exercițiile matematice.

8. Celulele nervoase nu se restabilesc
Multă vreme cercetătorii credeau acest lucru. De fapt nu e așa. Acestea își pot reveni. În acest fel noi putem să ne vedem liniștiți de activitățile noastre.

Add comment