Radio Simplu

7 semne că este momentul perfect ca să te căsătorești

Luarea unui angajament față de partenerul tău este o afacere importantă și cu siguranță este un lucru pe care toate cuplurile ar trebui să-l ia cu ușurință.

În mod firesc, dacă simți că ești într-o relație potrivită pentru un angajament, vei dori să știi cu adevărat când este momentul potrivit pentru a duce lucrurile mai departe.

Dacă aștepți prea mult, poți pierde ocazia de a-ți petrece restul vieții cu persoana pe care o iubești și care te iubește cel mai mult pe lume.

Dacă forțezi lucrurile prea devreme, riști să-ți sperii partenerul cu agresivitatea și comportamentul tău. În relații, calendarul este totul, chiar dacă o mulțime de cupluri nu vor să recunoască acest lucru.

Dacă începi să vezi prietenii de vârsta ta care încep să-și ia angajamente și să se căsătorească, asta nu ar trebui să te facă să te simți lăsat în urmă.

Este alegerea ta dacă te logodești sau nu cu partenerul de viață, la fel și în privința căsătoriei. Nu trebuie să o faci doar pentru că toți ceilalți fac asta și pare ceva distractiv sau interesant de făcut.

Nici nu trebuie să-ți supui relația presiunilor din sfera publică. Amintește-ți că doar tu îți cunoști cel mai bine relația și tu știi ce e cel mai bine, atât pentru tine, cât și pentru partenerul tău.

Nimeni altcineva nu ar trebui să influențeze puternic felul în care alegeți să vă conduceți relația. Nu trebuie să te logodești cu partenerul tău doar pentru că altcineva îți spune să faci asta.

Nu trebuie să treci de la o etapă la alta în relația ta, dacă nici unul dintre voi nu este pregătit să facă asemenea salturi. De asemenea, este greșit să te gândești că ar trebui să te logodești doar pentru că ai ajuns la o anumită vârstă.

Vârsta nu ar trebui să fie singurul lucru pe care-l iei în considerare atunci când dorești să-ți consolidezi viitorul cu o persoană. Chiar dacă este confortabil să găsești vârsta ca pe o scuză perfectă de a te angaja într-o relație stabilă cu altcineva, nu ar trebui să o transformi într-o regulă.

Așadar, cum îți poți da seama dacă tu și partenerul tău sunteți pregătiți pentru un angajament pentru toată viața? Urmărește cu atenție semnele de mai jos:

1. Știi foarte bine care sunt lucrurile despre partenerul tău pe care le urăști, dar le accepți indiferent

Știi că relația voastră nu este perfectă – de fapt, știi că ea este plină de defecte și imperfecțiuni. Partenerul tău nu este neapărat persoana perfectă și fără cusur, și chiar dacă ești conștientă de aceste imperfecțiuni, la fel și el, încă mai alegeți să vă iubiți unul pe altul.

2. Îți place persoana care ai devenit de când sunteți împreună 

Este vorba de creșterea și dezvoltarea constantă ca și ființe umane. Dacă amândoi simțiți că vă completați bine unul pe celălalt și că adăugați valoare unul în viața celuilalt, atunci este perfect pentru ambii dintre voi să vă luați un angajament serios unul față de celălalt.

3. Tu și partenerul ați discutat deja despre limitele și așteptările voastre în relație

Vă cunoașteți deja limitele și granițele. Ați discutat despre toate așteptările pe care le aveți pentru fiecare dintre voi, cât și unul de la celălalt. Sunteți atât de deschiși reciproc vizavi de nevoile voastre, încât asta vă face un cuplu solid.

4. Simți că vrei să-ți petreci cu adevărat restul vieții tale într-o căsătorie cu partenerul

Desigur, la baza tuturor este angajamentul. Dacă simțiți că sunteți într-un punct în care vă puteți vedea pentru tot restul vieții unul cu celălalt, atunci poate că un angajament nu este o idee atât de rea.

5. Vă simțiți recunoscători că sunteți împreună și nu v-ați dori să fiți altfel

Sunteți profund mulțumiți de starea relației voastre și nu vă puteți imagina cum ar fi să vă trăiți viața în oricare alt mod. De fapt, nu ai vrea să fie altfel. Nu crezi că ai mai putea fi la fel de fericită cu oricine altcineva.

6. Nu ai deficiențe în relație privind respectul, încrederea și comunicarea

Vă respectați și aveți suficientă încredere unul în celălalt pentru a rămâne mereu împreună, în ciuda problemelor și provocărilor care ar putea să vă iasă în cale.

De asemenea, vorbiți mereu deschis și vă permiteți să vă exprimați liber, chiar și atunci când este dificil sau incomod să faceți asta.

7. Timpul pentru un angajament se potrivește perfect

În sfârșit, este vorba despre momentul potrivit. Dacă simți în sinea ta că este momentul potrivit pentru a vă angaja pe termen lung, atunci mergeți înainte. Tu și partenerul sunteți cei mai buni în a trage concluzia că este timpul potrivit ca să faceți acest pas.

 

Redactia

Add comment