Radio Simplu

7 secrete de top pe care doar 2 oameni din lume le știu

Există numeroase lucruri în această lume pe care foarte mulți dintre noi nu le cunoaștem, deși ne-am dori să o facem. Noi nu avem accesul pe care ni-l imaginăm și ni-l asumăm față de anumite informații și de aceea chiar și unele dintre cele mai banale aspecte ale vieții rămân niște mistere pentru noi. Poate că nu te-ai gândit la asta până acum, dar dacă stai să analizezi unele lucruri, îți vei da seama că știi mai puține decât ai crede.

 

Multe dintre secretele lumii nu sunt cunoscute decât de unii dintre ei mai importanți reprezentanți ai ariei respective de activitate; cu toate acestea, noi ne-am documentat conștiincios și am aflat despre unele dintre cele mai bine păstrate secrete care pot fi relevante și pentru tine. De aceea, am creat această listă care îți va pune la dispoziție unele dintre cele mai folositoare informații de care ai putea să dispui.

 

1. Condimentele și ierburile din rețeta KFC

În iulie 1940, Sanders a creat rețeta lui originală compusă din 11 condimente și ierburi, ea încă fiind folosită și în ziua de astăzi. Doar 2 executivi ai companiei cunosc rețeta în totalitate; atunci când ea este compusă, jumătate dintre ingrediente sunt amestecate în locația respectivă, jumătate în altă locație, iar în a treia locație sunt amestecate toate. Copia fizică a rețetei este depozitată la sediul de bază KFC.

 

2. Formula Coca-Colei

Formula secretă a sucului acidulat Coca-Cola este ceea ce aduce companiei un venit anual de miliarde de dolari. Se spune că doar 2 executivi cunosc formula completă și că documentul original al rețetei se află într-un seif special construit pentru asta ce este localizat în expoziția permanent interactivă World of Coca Cola în Atlanta, S.U.A.

 

3. Semnificația simbolurilor Led Zeppelin 

Unul dintre cele mai bine vândute albume din toate timpurile, al patrulea al legendarei formații muzicale Led Zeppelin are niște semne destul de interesante în locul numelui. Fiecare dintre cele 4 simboluri îl reprezenta pe fiecare dintre membrii formației într-un anumit mod. Totuși, ei au refuzat să comenteze în legătură cu semnificația simbolurilor alese pentru album.

 

4. Împăturirea șervețelului Habsburgic 

În Austria, împăturirea șervețelului reprezintă secretul național al statului această metodă de împăturire a fost folosită la masele regalităților austro-ungare. Nu există niște înscrieri care să detalieze modul în care această împăturire trebuie făcută și doar câțiva angajați guvernamentali anonimi cunosc știu cum să împăturească șervețelele în acest mod. Când angajații se pensionează, ei transmit informația către noii angajați care vor împături șervețelele la viitoarele cine de stat.

 

5. Efectul Berglas

Magicienii acre cunosc acest truc pot produce orice carte cerută de către audiență din pachetul existent fără ca acea carte să fie atins; acest truc cu cărți este cunoscut de doar 2 oameni: David Berglas, cel care l-a inventat și asistentul lui magician, Marc Paul. Mulți magicieni au încercat să descopere misterul acestui truc, dar nimeni nu a reușit să facă asta până acum.

 

6. Rezultatele premiilor Academy

Încă de când ceremonia premiilor Academy a fost creată, nu a existat niciodată os curgere de informații care să dezvăluie persoanele care urmau să fie premiate. Rezultatele din urna de votare sunt calculate de mână de către PricewaterhouseCoopers. Ei iau câte jumătate din rezultate în două serviete separate și sunt escortate către locația evenimentului de către ofițeri de la poliția din Los Angeles.

 

7. Display-ul cu plasmă

Puțină lume știe asta, dar ecranele cu plasmă au fost dezvoltate și inventate de către Samsung. Ei ar fi avut monopolul acestui tip de televizoare dacă unul dintre angajații companiei nu ar fi furat fișierele secrete în ultima zi în care lucrase acolo. El a oferit secretele unei companii chinezești și fiecărui producător pentru a construi astfel de televizoare.

Add comment