Radio Simplu

7 lucruri pe care trebuie să le înfrunți ca adult dacă ai fost un copil abuzat

Atunci când creștem, ceea ce am învățat pe parcursul copilăriei este foarte legat de modul în care ne comportăm atunci când suntem adulți. Eu, fiind o victimă a abuzului emoțional infantil, împreună cu toți oamenii precum mine, știm că avem anumite manifestări care ne deosebesc de restul lumii.

 

Precum și alții, nu am avut o copilărie prea fericită sau norocoasă. Atunci când unii copii erau ocupați să își viziteze bunicii pe parcursul vacanțelor de vară, eu obișnuiam să stau într-un colț al casei și să plâng precum un bebeluș. Când colegii mei de clasă obișnuiau să meargă la magazine pentru a-și cumpăra jucării, eu eram ocupat să am grijă de sora mea mai mică, ea fiind singura jucărie pe care o aveam la acea vreme.

 

Poate nu vei crede, dar când ceilalți copii se jucau în grădină, eu eram forțat să fac cu totul alte lucruri și de aceea, ceea ce mi s-a întâmplat mie și altor copii asemeni a schimbat modul în care trăim ca adulți. Pentru toți oamenii, vreau doar să vă spun că ar trebui să aveți mai multă înțelegere față de o persoană deoarece nu știți niciodată de unde a venit sau prin ce a trecut.

 

1. Punerea de întrebări chiar și când…

Știi deja toate răspunsurile, dar ai obiceiul de a întreba foarte multe chestiuni. Dacă ai fost criticat, este posibil să ai un obicei de a te îndoi de tine însuți chiar dacă știi deja că ai dreptate. Și acesta reprezintă motivul pentru care îți pui foarte multe întrebări.

 

2. Îți ceri scuze în mod repetat

Poți spune deja că ai un tic din a-ți cere scuze în mod constant chiar dacă deja știi că nu este vina ta pentru un anumit lucru. Victimele abuzurilor infantile au impresia că nu pot face niciodată ceea ce este corect, așa că ele își cer scuze frecvent.

 

3. Îndoiala de sine

Dacă ai trecut printr-o copilărie grea și plină de haos la tot pasul, ajungi să te obișnuiești cu sentimentul de proprie îndoială. Chiar și atunci când ai dreptate în anumite cazuri, ți se întâmplă să te îndoiești constant de abilitățile tale.

 

4. Ești foarte sensibil

Persoanele care au trecut prin abuzarea infantilă emoțională clar au trecut prin niște clipe de coșmar. Și pe parcurs ce aceste zile s-au scurs și ai devenit adult, îți dai seama că ești foarte sensibil cu privire la sentimentele tale și ale altora.

 

5. Nu ai încredere în restul lumii

De cele mai multe ori nu ai obiceiul de a te încrede cu ușurință în oameni la fel de repede precum persoanele din jurul tău. Există în permanență o idee, un element ce se leagă de îndoială și neîncredere care nu îți părăsește mintea.

 

6. Ești sensibil la zgomote

Victimele abuzului infantil pot fi sensibile la zgomote dacă ele au fost crescute prin intermediul fricii. Acest lucru se întâmplă în general din cauza faptului că s-a țipat foarte mult la ele pe parcursul copilăriei și ele asociază zgomotele puternice cu abuzul.

 

7. Ești introvertit

Multe victime ale abuzului infantil emoțional se tem în fața contactului cu oamenii și a unei conversații banale legate de viața personală. Ele aleg să păstreze o distanță sigură pentru a le permite lipsa de contact și comunicare.

Add comment