Radio Simplu

7 lucruri pe care le faci și care îți omoară încet computer-ul

Computerele sunt probabil cele mai folosite gadget-uri din ziua de astăzi. Tehnologia a evoluta atât de mult încât aproape fiecare persoană poate procura un astfel de gadget de aproape oriunde. Un computer este un instrument pe care îl folosim zilnic cel mai mulți dintre noi, însă de multe ori nu ne dăm seama și nu ne gândim la faptul că noi nu îl folosim corect.

 

Cu siguranță și tu faci foarte multe greșeli când vine vorba despre computer-ul tău și unele mici gesturi pe care le faci față de el îi pot scurta existența și chiar îl pot strica în totalitate. dacă îți dorești să nu treci prin momentele de coșmar în care vei realiza că el nu mai funcționează chiar în cea mai nefericită situație, atunci ar trebui să ții cont de lista de mai jos care îți va spune despre multe dintre lucrurile greșite pe care le faci.

 

1. Îți lași animalele pe laptop

Poate ți se pare amuzant când pisica ta se așază pe laptop-ul tău pentru a te „ajuta” să îți termini munca, dar nu ar trebui să încurajezi acest comportament. Pisicile sunt atrase de căldura pe care o emite laptop-ul, dar nu îi permite să stea acolo deoarece blana ei poate ajunge în ventilatoarele sistemului. Acest lucra va duce ulterior la supraîncălzire și laptop-ul tău va funcționa foarte greu.

 

2. Nu îți miști laptop-ul cu grijă

Încearcă să fii foarte atent cu laptop-ul tău atunci când îl muți dacă el nu are un drive de stare solidă (SSD). Hard disk-ul mecanic poate fi afectat dacă este mișcat foarte mult în timp ce funcționează deoarece el conține anumite părți care se pot rupe foarte ușor. Ca rezultat negativ, toate informațiile stocate în el vor fi pierdute pentru totdeauna.

 

3. Nu legi cablurile corect

Poate te gândești că acele cabluri presupun doar câteva fire și cauciuc și că nimic nu li se poate întâmpla. Ei bine, este adevărat că ele pot fi răsucite, strânse și înfășurate în jurul a orice; totuși, deoarece ne dorim ca laptop-urile să fie mobile, cablurile sunt formate din niște materiale foarte subțiri. Nu le îndoi în unghiuri ciudate și nu le înfășura după anumite obiecte ascuțite deoarece ele se vor slăbi și nu vor mai încărca laptop-ul corect.

 

4. Îți ții laptop-ul la încărcat 24/7

Tehnic, nu poți supraîncărca o baterie a unui laptop deoarece modelele moderne folosesc bateriile litiu-ion. Totuși, microcontroller-ul care are grijă ca bateria să nu se supraîncarce poate fi afectat. În acest caz, o încărcare constantă va supraîncălzi bateria și astfel vei fi nevoit să o schimbi mai repede decât ar fi normal.

 

5. Îl deschizi și închizi brusc

Nu trebuie să apuci un laptop doar ținându-l de display deoarece aceasta este cea mai fragilă parte a dispozitivului. Dacă îl ții din colțuri, acest lucru poate crea presiune asupra marginilor întregului dispozitiv care îl vor face să se îndoaie și să plesnească în timp. Închide și deschide display-ul cu grijă, ținându-l de mijlocul lui.

 

6. Nu folosești un cooler

laptop-ul a fost creat astfel încât să ofere mobilitate, dar noi sfârșim prin a-l ține în poala noastră toată ziua. Totuși, acest loc nu este unul dintre cele mai potrivite în care ai putea să îl ții. Poala sau pătura ta blochează ventilația laptop-ului și asta duce ulterior la supraîncălzirea bateriei. Cel mai indicat este să folosești un cooler deoarece el va regla temperatura laptop-ului.

 

7. Nu îți cureți display-ul corect

Cu toții știm deja că nu ar trebui să folosești apă și o cârpă atunci când îți cureți display-ul laptop-ului. Folosește o cârpă cu microfibre și un produs special pentru curățarea laptop-ului. Nu apăsa foarte tare pe ecran deoarece este posibil să îl fracturezi, el fiind foarte subțire.

Add comment