Radio Simplu

7 lucruri pe care cuplurile fericite nu le fac niciodata. Ai mare grijă la numărul 5!

Probabil că oricine știe cât de mult efort presupune menținerea unei relații sănătoase și că nu multe sunt cuplurile care reușesc să rămână împreună și să fie fericite chiar și după o perioadă foarte lungă de timp.

Iată care sunt cele 9 lucruri pe care astfel de cupluri nu le fac niciodată:

1.Nu aduc în discuție certurile vechi

Certurile care s-au petrecut în trecut ar trebui să fie deja încheiate, nu contează câtă durere i-a provocat vreunuia dintre voi. Ținând socoteala greșelilor celuilalt nu e o decizie înțeleaptă, din moment ce acest lucru vă ține captivi în sentimentul de durere.

2.Nu oferă scuze false

Atunci când greșesc, cei doi parteneri pur și simplu își cer scuze, fără prea multe explicații suplimentare sau reproșuri. Unele persoane apelează la scuze doar pentru a pune în evidență ceva ce partenerul a făcut greșit, însă aceasta nu este o metodă benefică pentru relația voastră.

3.Nu dau vina pe partener

Sub nicio formă nu ar trebui să îi atribui celuilalt toate lucrurile care merg prost în viața voastră. Cuplurile care au o relație sănătoasă gândesc pozitiv, se încurajează reciproc și au încredere unul în abilitățile celuilalt.

4.Nu folosesc ceea ce știu unul despre celălalt în scopuri negative

Dacă partenerul tău îți povestește ceva și se deschide în fața ta, în niciun caz nu ar trebui să folosești aceste informații pentru a-i reproșa anumite lucruri sau pentru a-i scoate ochii la prima greșeală. Acest lucru îl va face pe partenerul tău să își piardă complet încrederea în tine.

5.Nu spun lucruri negative unul despre celălalt, în public

În cazul în care sunt lucruri care vă deranjează unul la celălalt, cel mai bine este să vă spălați rufele în familie. Chiar dacă sunteți într-un loc public atunci când se întâmplă evenimentul care vă deranjează, așteptați până ajungeți acasă și acolo puneți toate cărțile pe masă. Mai mult decât atât, este indicat să nu postezi pe rețelele de socializare fiecare ceartă dintre voi.

6.Nu se sufocă unul pe celălalt

O relație de succes este întemeiată de doi oameni independenți, care au identitate chiar și atunci când nu se află împreună. Este foarte important să vă oferiți unul altuia spațiul de care aveți nevoie și să faceți compromisuri doar atunci când este necesar.

7.Nu le este frică să își ceară scuze

Unii oameni pur și simplu nu pot recunoaște atunci când greșesc. Fie pentru că sunt mândri, fie pentru că le este rușine, important este că o astfel de atitudine nu poate aduce nimic bun unei relații. În orice caz, ar trebui să învățați să vă cereți iertare atunci când greșiți. Poate că asta nu va rezolva problemele, dar cu siguranță va fi un pas făcut înainte pentru relație.

Redactia Radiosimplu

Add comment