Radio Simplu

6 semne care-ți spun că te întâlnești cu persoana greșită

Aparent, relațiile perfecte nu sunt întotdeauna ceea ce par a fi. Convingerea populară este că, dacă partenerii doresc să rămână împreună, au garantat parte de un sfârșit fericit.

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna în viața reală. Uneori merită să te întrebi dacă partenerul tău este persoana potrivită pentru tine. Conform psihologilor, există 6 semne importante care-ți spun că partenerul pe care-l ai nu este cel potrivit pentru tine.

Iată care sunt acestea:

1. Certurile constante

Mulți oameni tind să spună că certurile lor sunt inofensive. Dar dacă certurile devin o rutină sau o situație de zi cu zi, acest lucru ar putea fi un semn că trebuie să te uiți mai serios la tine și la partenerul tău.

Linia dintre certurile de iubiți și o relație toxică este foarte subțire. Trebuie să încerci să gândești în perspectivă. Ce se va alege de voi după câțiva ani? Ar trebui să-ți faci o imagine mentală a viitorului tău cu această persoană și să te gândești la modul în care ea se potrivește cu concepțiile tale despre familie și dragoste.

2. Gelozia nu este iubire

Deseori auzim că cu cât mai multă gelozie există într-o relație, cu atât iubirea este mai puternică. Dar în realitate, nu este așa. Gelozia este distructivă și trebuie ținută sub control.

 

Există multe lucruri în viață capabile să aducă oamenii mai aproape, dar gelozia poate distruge cu ușurință totul.
Gelozia este într-adevăr un indicator al lipsei noastre de încredere interioară.

Pentru a scăpa de durerea pe care o aduce această lipsă de încredere în sine, o transferăm, în schimb, aruncând-o  asupra celor dragi. Gelozia nu are nimic de-a face cu iubirea. Dar are totul de a face cu relațiile dependente.

3. Semne de indiferență

Limbajul corpului nu minte niciodata. Când ne întâlnim cu o persoană atractivă din punct de vedere fizic, arătăm toate semnele că suntem infatuați, chiar dacă nu le controlăm.

Ne atingem părul și ne înroșim. Dar semnele nu rămân la fel tot timpul. Cu toate acestea, ele îți oferă o oportunitate de a vedea dacă persoana este încă îndrăgostită de tine.

Dacă limbajul corpului său arată indiferență, înseamnă că partenerul tău este mai rece decât credeai.

4. Distanța

Situația în care un partener pleacă să studieze sau să muncească într-o altă țară este, cel mai adesea, extrem de dăunătoare relației.

După doar câteva luni de separare, imaginea mentală pe care o ai alături de partenerul tău devine, dacă nu estompată, atunci încețoșată.

Nici o sumă de mesaje pe Whatsapp, Facebook sau apeluri video pe Skype, nici toate email-urile din lume nu pot înlocui traiul împreună.

Și chiar dacă dragostea ta supraviețuiește, relația ta este practic sortită eșecului.

 

5. Te îndoiești constant de alegerea ta

Este în regulă să ai momente de îndoială într-o relație, să dai din când în când semne de lașitate și să devii puțin nervos când te gândești la posibilitatea de a te căsători cu partenerul tău.

Dar, într-o relație sănătoasă, timpul te ajută întotdeauna să îți reduci îndoielile și temerile. Cu cât sunteți mai mult împreună, cu atât rămâne mai puțin loc pentru anxietate.

Dacă simți îndoieli permanente, asta ar putea reprezenta un semnal că ceva rău există în relația ta sau în sinele tău interior.

6. Scopuri incompatibile

Extremele se atrag – sigur ai auzit de mai multe ori această expresie. Dar viața decide uneori diferit. Veți putea să vă construiți planuri comune și să vă bucurați de momente de fericire, asta dacă viziunile voastre de viață corespund.

Dar este imposibil să găsești pe cineva ale cărui priorități se potrivesc complet cu ale tale. Ar fi indicat să aveți măcar opinii similare cu privire la subiecte precum planificarea gospodăriei, distribuția rolurilor în familie, educarea copiilor, educația și valorile morale.

Dacă părerile voastre diferă radical, este greu să stabiliți un drum împreună.

Acestea nu sunt singurele semne care indică spre faptul că stai cu o persoană greșită. Uneori, ele sunt atât de multe încât devine imposibil să le ignori.

Alteori, stau ascunse și pândesc din umbră, manifestându-se sub forma unor îndoieli, nesiguranțe și „sentimente” pe care le ai.

Cel mai important este să le iei în considerare pe toate și să treci în revistă ce tip de gânduri predomină cel mai mult cu privire la relația ta – cele pozitive sau cele negative?

 

Redactia

Add comment