Radio Simplu

6 reguli de etichetă pe care oamenii le încalcă fără să își dea seama

Există numeroase reguli de etichetă care pot fi neglijate din când în când, însă când vine vorba despre aceste 6 reguli, ei bine, trebuie să ții neapărat cont de ele. Cel mai curios lucru legat de aceste reguli constă în faptul că deși ele sunt atât de importante, nu multă lume le cunoaște.

 

1. Lași o femeie să intre prima în lift

Dacă tu crezi că lăsând o femeie să intre în lift înaintea ta te face un gentleman, atunci te înșeli. Liftul este potențial foarte periculos, deci un bărbat ar trebui să fie primul care intră. Iar persoana care este cea mai apropiată de ușă trebuie să iasă mai întâi de la lift, indiferent dacă este bărbat sau femeie.

 

2. Spui „Noroc!” atunci când strămută cineva

Atunci când ești cu prietenii sau cu familia ta, este în regulă să spui „noroc” sau „sănătate” atunci când cineva strănută. În orice altă situație este mai bine să te prefaci că nimic nu s-a întâmplat. Uneori poți să oferi un șervețel sau o batistă, dar nimic mai mult.

 

3. Îți acoperi gura cu mâna dreaptă atunci când tușești

Mâna dreaptă este considerată a fi „socială” pentru că o folosim să salutăm atunci când întâlnim pe cineva. Și dacă tu tușești sau strănuți înainte de asta, poți să transmiți o mulțime de bacterii cu mâna ta.

 

4. Oferi piperul la masă fără sare

Sau sarea fără piper, oricum, regulile etichetei spun că nu o poți pasa numai pe una dintre ele. Deci, nu uita să oferi și piperul când ți se cere sare; aceasta este o regulă simplă a bunelor maniere pe care ar trebui să o respecți mereu.

 

5. Amesteci zahărul în cafea în sensul acelor de ceasornic

Te concentrezi atât de mult încât să nu atingi pereții paharului încât nici măcar nu știi că faci o greșeală. Nu ar trebui să faci cercuri cu lingura, ar trebui să amesteci înainte și înapoi cu ea. Acest lucru va dizolva mai repede zahărul și va face procesul mult mai rapid.

 

6. Feliciți o mireasă în ziua nunții

Este neașteptat, dar conform regulilor de etichetă, doar un bărbat poate fi felicitat pentru căsătorie. Nu poți decât să dorești fericirea unei femei, nimic mai mult. Motivul este foarte romantic: un bărbat „a cucerit” o femeie și s-a căsătorit cu ea, așa că este singurul care merită să fie felicitat.

 

Bonus: cum să alegi paharul potrivit pentru orice băutură

1, 2 – Șampanie

3 – Vin roșu

4 – Vin alb

5 – Vin, port

6 – Lichior

7 – Cocktail-uri cu mai multe straturi

8 – Apă minerală

9, 10 – Vodka

11, 12 – Bere

13, 14 – Băuturi răcoritoare

15 – Cocktail-uri fierbinți

16 – Martini

17 – Margarita

18 – Cocktail-uri tropicale

19 – Cognac

20, 21, 22 – Whisky

Add comment