Radio Simplu

6 motive pentru care femeile ar trebui să se masturbeze zilnic

Crede-mă când spun că amorul făcut de unul singur este unul dintre cele mai minunate lucruri; este absolut normal și natural să te masturbezi, dar cu toate acestea multe femei se rușinează când vine vorba despre asta și chiar se sfiesc să se gândească la un asemenea lucru. De ce se întâmplă asta? Pentru că nimeni nu ne-a spus despre asta, societatea nu dorește să discute despre un astfel de aspect deoarece este considerat a fi un tabu.

 

Cu toată onestitatea, ar trebui ca toți să fim conștienți că este necesar să vorbim despre asta și să nu ne ascundem în fața acestui subiect. Masturbarea este similară amorului, cu singura diferență constând în faptul că o faci atunci când ești singură și nu în compania partenerului tău.

 

Există numeroase motive științifice și logice care dovedesc că masturbarea este benefică sănătății femeilor și că asta ar trebui să facă parte din viața lor de zi cu zi. Dacă și tu ești curioasă să afli despre aceste motive, atunci ar trebui să îți arunci privirea peste lista de mai jos și să te convingi singură.

 

1. Îți îmbunătățește viața amoroasă

Conform unui studiu condus de celebra revistă Cosmopolitan cu ajutorul a 2 300 de femei cu vârste cuprinse între 18-40, s-a descoperit că doar 57% dintre ele au orgasme de fiecare dată când întrețin relații intime cu partenerii lor. Înainte să te poți simți bine cu cineva anume, ar trebui să îți cunoști corpul tău foarte bine și să știi despre lucrurile care îți aduc plăcere.

 

2. Reduce stresul și îmbunătățește somnul

În loc să încerci să numeri oi înainte să adormi, ar trebui să încerci să numeri orgasme. Atunci când ai un orgasm, corpul tău secretă prolactină, un hormon pentru relaxare și serotonină, hormonul fericirii. Chiar dacă nu a fost studiat îndeaproape, multe femei susțin faptul că masturbarea le ajută să scape de tensiune și să doarmă mai bine.

 

3. Te scapă de crampele din timpul menstruației

Dacă întreții relații intime în timpul menstruației poate fi puțin complicat, dar sesiunile solitare aduc un plus destul de important și chiar te ajută în ceea ce privește durerile. Atunci când ai un orgasm, uterul tău se contractă și asta face ca sângele să curgă mai repede și astfel să scapi mai ușor de crampele neplăcute din timpul menstruației.

 

4. Îți poate intensifica orgasmele

Masturbarea îți extinde potențialul orgasmic, așa că femeile care se chinuie să aibă un orgasm cu sau fără partenerul lor se pot învăța singure cum să obțină un orgasm prin intermediul masturbării. Astfel, ele ajung să se cunoască mai bine pe ele însele și descoperă exact locurile și mișcările care le pot aduce plăcere în prezența partenerului sau în absența lui.

 

5. Te face să ai mai multă încredere în tine

Atunci când te simți încrezătoare în corpul tau, acest lucru duce să fii mai dezinhibată și în dormitor. Pe lângă acest lucru, încredere ape care o vei avea în dormitor nu se va limita doar acolo. Toate aspectele din viața ta vor fi influențate de această încredere deoarece vei avea o stare de spirit mai bună și vei avea un sentiment care te va face să crezi că ești de neoprit.

 

6. Te face să te simți bine

Până la urmă, la sfârșitul zilei, cel mai important lucru constă în faptul că masturbarea este un lucru simplu care îți aduce un beneficiu de bază: pur și simplu te face să te simți bine. Deși de cele mai multe ori subiectul este ținut ascuns, trebuie să recunoaștem cu toții că atunci când te masturbezi, nu poți simți altceva decât plăcere, iar noi cu toții trebuie să acceptăm acest lucru.

Add comment