Radio Simplu

6 moduri prin care să îți dai seama dacă cineva te minte

Cu toții avem cel puțin o persoană în viața noastră care minte constant și nu mă refer la copiii inocenți care mai glumesc din când în când. Sunt aici pentru a-ți spune despre acele trucuri care te vor ajuta să îți dai seama atunci când o persoană te minte. Când vine vorba despre relații, există anumite momente în care partenerul tău începe să devină mai secretos și să ascundă anumite lucruri de tine. Există și situația în care el te poate minți pe față știind deja că acel lucru te va răni considerabil la un moment dat după ce vei descoperi adevărul.

 

Ei bine, să descoperi o minciună nu este unul dintre celle mai grele lucruri; cele mai recente studii ne confirmă faptul că instinctele noastre de a judeca mincinoșii sunt chiar foarte bine puse la punct și agile, chiar dacă ele nu sunt puse în funcțiune de cele mai multe ori în mod voit. Din fericire, limbajul corpului ne poate spune foarte multe lucruri cu privire la situațiile în care o persoană ar putea minți sau nu.

 

1. Repetă cuvinte și fraze

Persoana respectivă repetă în mod constant anumite cuvinte și fraze. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că încearcă să te convingă atât pe tine cât și pe ea. Încearcă să valideze minciuna în mintea ei și repetiția cuvintelor reprezintă un mod util de a-și aduna gândurile și a mai câștiga timp pentru a pune la punct detaliile minciunii.

 

2. Respirația lor se schimbă

Atunci când cineva te minte, este foarte posibil ca respirația acelei persoane să devină mai greoaie. Atunci când respirația se schimbă, umerii acelei persoane se vro ridica puțin și vocea va deveni mai subțiată. În principiu, acea persoană rămâne fără respirație deoarece pulsul și tensiunea se schimbă rapid într-o astfel de situație.

 

3. Capul își schimbă poziția rapid

Dacă observi că cineva face o mișcare rapidă a capului atunci când îi pui o întrebare directă, atunci este foarte posibil ca acea persoană să îți ascundă ceva. Capul se va retrage sau va fi dat pe spate, aplecat sau într-o parte, acest lucru întâmplându-se înainte ca persoana respectivă să trebuiască să răspundă la întrebare.

 

4. Îți oferă prea multe informații

Atunci când cineva începe să vorbească și să îți ofere mult prea multe informații care nici măcar nu sunt solicitate și mai ales dacă există un exces de detalii mai mult sau mai puțin folositoare, atunci clar acea persoană îți ascunde ceva sau te minte. Nu te încrede niciodată într-o persoană care folosește acest mod de a discuta cu tine.

 

5. Limbajul corpului se schimbă

Dacă ești suspicios la ceva anume care îți este spus, ar trebui să fii mai atent la gesturile pe acre le face corpul decât la cuvintele pe care le spune. Mincinoșii tind să își țină mâinile ascunse și le este greu să stea drepți atunci când spun o minciună, dând din picioare nervos de cele mai multe ori.

 

6. Le este greu să mai vorbească

dacă te vei uita vreodată al vreo înregistrare cu un suspect care este considerat vinovat, vei observa că odată cu trecerea timpului, lui îi este din ce în ce mai greu să vorbească. Acest lucru se întâmplă din cauza sistemului automat nervos care scade cantitatea de salivă în timpul stresului, apoi ajungându-se la o uscare a membranei mucoase din interiorul gurii, lucru ce împiedică cursivitatea unui discurs.

Add comment