Radio Simplu

5 electrocasnice care nu mai funcționează pentru că nu citim intrucțiunile de funcționare

De obicei, pentru nefuncționarea electrocasnicelor este vinovată lenea care ne lovește atunci când ar trebui să citim instrucțiunile. Și când te gândești că doar câteva minute acordate studierii regulilor de folosire a aparatelor le-ar lungi acestora viața! Pentru că omitem acest pas chiar important, electrocasnicele suferă de cam unele și aceleași „boli”.

1. Mașina de spălat haine
Cel mai des se strică furtunul de evacuare. Acesta se poate strică din cauza gunoaielor din buzunare, din cauza metalelor sau a plasticelor care decorează hainele, din cauza monedelor. De aceea este important să verificăm buzunarele și să închidem toate fermoarele hainelor. De asemenea o cantitate mai mare de haine tot poate influența negativ elasticul de la mașina de spălat.

2. Frigiderul
Cel mai des frigiderele se strică din cauza recipientelor cu mâncare fierbinte. Chiar dacă se pare că tehnică din zilele noastre rezistă la orice, nu este chiar așa. Compresorul se poate strica, orice model de frigider nu ai avea. De asemenea acesta poate ieși sin uz din cauza frigiderului gol sau din cauza repartizării proaste a produselor. Aceste informații le găsim chiar în cărticica de instrucțiuni. Nu se poate să folosești cuțitul atunci când vrei să scapi de gheața în exces.

3. Cuptor cu microunde
Cele mai multe probleme apar din înlocuirea prematură a plăcii rotative. Aceasta poate fi înclocuită chiar și de cei mai neîndemânatici, doar că e recomandat să fie făcut acest pas mai rar. Important este să avem grijă să curățăm interiorul periodic. Totuși nu trebuie folosiți bureții foarte aspri ca să nu deteriorăm pereții cuptorului. De asemenea trebuie să avem grijă și la vasele pe care le băgăm ca să încălzim mâncarea.

4. Mașina de spălat vase
Aproape toate problemele acestui aparat au legătură cu faptul că nu curățăm suficient vasele de resturile de mâncare. Chiar dacă mașina e puternică, totuși bucățile de mâncare se blochează direct în ele și aparatul nu mai funcționează corespunzător. Și așa nu se spală vasele adecvat. De asemenea importantă este și apa, care dacă este prea dură nu este utilă pentru curățare. Există și vase care nu se pot introduce în mașină.

5. Aspiratorul
Nu folosi alte soluții de curățare decât cele potrivite pentru aspirator. Un aspirator obișnuit nu trebuie să funcționeze mai mult de jumătate de oră pe zi, altfel acesta va începe să funcționeze din ce în ce mai prost. De asemenea filtrele necurățate influențează funcționarea proastă a motorului pe viitor. Ai grijă întotdeauna să cureți țevile și să schimbi sacii pentru gunoi și vei prelungi vizibil viața aspiratorului tău.

Add comment