Radio Simplu

4 minciuni spuse de NASA

Când vine vorba de NASA, lucrurile sunt menite să depășească un pic granițele acestei lumi. În articolul și video-ul de astăzi, îți aducem în vedere câteva anormalități istorice despre cel mai faimos program spațial al lumii!

Motto-ul după care NASA se conduce este „Pentru beneficiul tuturor”. În cazul în care nu știai, NASA este prescurtarea pentru Administrația Națională de Aeronautică și Spațiu.

NASA este o agenție independentă a guvernului Statelor Unite, care se ocupă de aeronautică, explorarea spațială, operarea și proiectarea avioanelor.

NASA a fost înființată pe 29 iulie 1958. Ea a administrat un mare număr de misiuni de succes, inclusiv Stația Spațială Internațională (ISS) și Apollo 11, care au trimis în 1969 3 oameni pe Lună.

Aceștia au fost Buzz Aldrin, Neil Armstrong și Michael Collins. În plus, cercetarea NASA a contribuit la progresul produselor orientate către consumatori, cum ar fi tehnologia informatică și sateliții de telecomunicații.

Dar un lucru în care NASA s-a specializat este acela de a ține lucrurile departe de ochiul publicului. Mai jos, vom explora câteva dintre lucrurile pe care NASA nu vrea ca tu să le știi:

1. Obama a călătorit pe Marte

Teoriile conspiraționiste despre Barack Obama nu au încetat să se oprească în timpul în care acesta a fost președintele Statelor Unite, din 2009 până în 2017.

Dar a existat o teorie nebună care i-a făcut pe toți să se întrebe dacă CIA l-a teleportat pe Obama pe Marte, la începutul 1980.

Pe cât de nebunească ar fi această teorie, pe atât de relevantă ar putea fi. Avocatul Andrew Basiagno și crononautul William B. Stillings au declarat că Obama a fost înscris în programul lor de formare de la Colegiul Siskiyous din Weed, California.

Mai târziu, ei s-au întâlnit cu Obama în timpul vizitelor la sediile din SUA, în perioada 1981-1983. Basiago și Stillings au confirmat că 10 adolescenți – inclusiv Barack Obama – au fost înscriși în programul lor.

 

2. Telescopul Hubble a fost o farsă 

Fiecare poveste și imagine din spațiu au provenit întotdeauna de la NASA, încă de la începutul zborurilor spațiale. NASA a descoperit până în prezent numeroase planete, stele și galaxii.

Dar este imposibil pentru ei să obțină rezultatele pe care le laudă, din cauza unei probleme fundamentale de a încerca să fotografieze și să înregistreze planete, stele și galaxii, utilizând echipamente de înregistrare extrem de sensibile.

Telescopul Hubble se poate deplasa în jurul orbitei Pământului la 5 mile pe secundă sau la 17.000 de mile pe oră. Dar există o problemă de refracție atmosferică, împreună cu un factor de eroare de 2.500 de mile care trebuie să fie luate în considerare.

Temperatura atinge peste 4.000 de grade Farenheit la o altitudine de orbită de 354 de mile. Nu există mașini fabricate de om care să poată funcționa la asemenea temperaturi.

3. Misiunile Apollo 11 au fost înscenate

 

Mulți oameni sunt convinși că NASA a înscenat misiunile Apollo, susținând că aterizările pe Lună nu au avut loc niciodată și că imaginile foto și video au fost falsificate.

Acest lucru a condus la formarea uneia dintre cele mai mari teorii ale conspirației din lume. Bineînțeles, NASA a negat acuzațiile, insistând că toate evenimentele au avut loc și că materialele sunt reale.

Cu toate acestea, o persoană necunoscută din controlul misiunii a relatat că a vorbit cu astronauții într-unele dintre primele câteva aterizări pe Lună și acestora li s-a spus cum să falsifice imaginile.

Echipajul respectiv nu a părăsit niciodată orbita Pământului, dar au reușit să fabrice imagini ale unui glob îndepărtat prin apropierea de o fereastră a navei spațiale.

Dacă se aflau încă pe orbita Pământului, nu ar fi putut vedea întregul Pământ pe fereastră. Ei au filmat materialul printr-o fereastră circulară, pentru a se asigura că o parte din Pământ era într-adevăr observabilă.

4. Fața de pe Marte s-a dovedit a fi doar o formațiune de pietre

Imaginea unei fețe stâncoase din regiunea Cydonia a stârnit atenție atunci când participanții la misiunea Viking 1 s-au întors cu o fotografie a suprafeței marțiene în 1976.

Când Nasa a eliberat fotografia cu o săptămână mai târziu, au descris-o ca o formațiune uriașă de pietre care seamănă cu un cap uman.

Deși oamenii de știință au descoperit că fața a fost creată prin trucuri de lumină și umbre, publicul larg a devenit fixat pe teoria că aceasta nu se formează în mod natural.

Unii oameni au sugerat că ar aparține extratereștrilor, și că pe Marte ar putea exista un oraș extraterestrial. Mars Express al Agenției Spațiale Europene a dezvăluit mai târziu că analiza originală a imaginilor a fost exactă și că era doar o iluzie optică care a fost dezvăluită doar atunci când lumina a lovit suprafața și puțurile rocilor la unghiuri specifice.

 

Redactia

Add comment