Radio Simplu

18 informații interesante despre indestructibilul Nokia 3310

Telefonul Nokia 3310 a fost pentru mulţi oameni primul telefonul mobil pe care l-au deţinut. De la culorile libertăţii ale reprezentanței mobile, telefonul Nokia este una dintre cele mai frumoase amintiri pe care le avem din vremea adolescenţei, o amintire a unei lumi întregi.

Iată care sunt câteva dintre cele mai interesante informaţii pe care poate nu le ştiai despre acest telefon mobil indestructibil, de care ne este dor în fiecare zi:

1. Comparat cu telefoanele mobile din ziua de azi, Nokia 3310 este unul dintre cele mai interesante mobile, mai ales atunci când vine vorba despre baterie. Un telefon din ziua de azi are nevoie de o încărcare zilnică, dacă nu de mai multe ori pe zi.

Modelul 3310 era capabil de conversaţii telefonice de 55 de ore, mai mult de două zile, 245 de ore în standby, adică zece zile! Desigur, astăzi folosim telefonul mobil pentru mai multe lucruri, nu doar pentru convorbiri şi mesaje, ceea ce mănâncă mai multă baterie. Acesta este preţul pe care trebuie să îl plătim pentru tehnologia avansată!

2. Telefonul mobil inteligent din ziua de azi are nevoie de 20 de secunde să se reaprindă, în timp ce Nokia 3310 avea nevoie de doar 8 secunde pentru a reporni după ce a fost închis.

3. În Finlanda, telefonul Nokia 3310 a fost indus în cultura lor în cel mai bun mod posibil, fiind ales că o imagine care să le reprezinte țara, împreună cu o saună şi o rachetă. Este clar că finlandezii şi-au stabilit priorităţile!

4. După 17 ani, Nokia a fost de acord să scoată pe piaţă un telefon mobil care să ne hrănească nostalgia din copilărie. Noul 3310 nu a fost atât de bine primit, totuşi, pentru că a fost adus în actualitate, cu un ecran touch, fără jocul Snake şi fără simplitatea care îl făcea absolut perfect.

5. Snake, jocul iconic al decadei 90, este, în mod oficial, cel mai folosit joc de telefon din lume, câştigând un loc în Cartea Recordurilor în 2010 după ce a adunat un miliard de jucători. Acesta poate să îşi piardă locul, totuşi. În 2013 a apărut un zvon conform căruia un joc rusesc va ocupa acest loc, dar detaliile sunt încă incerte.

6. Ştiaţi că telefonul Nokia 3310 a salvat vieţi? Un soldat american a fost împuşcat în piept în timp ce era în Afganistan, dar a fost salvat de telefonul de încredere pentru că glonţul a rămas blocat în telefon, salvându-i viaţa.

7. Nokia 3310 a avut o antenă de interior, a fost un telefon mult mai mic faţă de ce exista deja pe piaţă, aşa că nu este de mirare că oamenii au prezentat foarte mult interes pentru telefonul care a dezvoltat noi tehnologii.

8. Abilitatea de a-i schimba faţa şi multe alte detalii care puteau fi schimbate, au făcut ca telefonul să fie visul oricărei persoane care se plictiseşte repede de obiectele pe care le are. Una dintre aşa numitele aplicaţii pe care le deţinea acest model, îţi oferea şansa de a-ţi crea propriu sunet de apel, apăsând diferite taste care scoteau sunete diferite.

9. Atunci când a fost scos pe piaţă, acesta costă 166 de dolari, o sumă destul de mică faţă de preţul telefoanelor din ziua de azi. La cea de-a doua încercare, preţul acestuia a fost de doar 55 de dolari.

10. Acel model deţine titlul de telefonul indestructibil, pentru că dacă scapi unul dintre telefoanele din ziua de azi, acesta se va împrăştia în milioane de bucăţi. Acesta putea fi călcat de tren, putea fi scăpat de la înălţimi foarte mari şi chiar atacat cu unelte puternice şi tot rezista.

11. Nokia a fost primul telefon care a oferit o versiune modernă a sistemului autocorrect. Atunci când apăsai pe o tastă, aveai un şir mai mare de opţiuni, ceea ce făcea compunerea mesajelor mult mai simplă. Totuşi, pentru mulţi dintre ei această funcţie era atât de enervantă, încât s-a inventat o nouă metodă prin care putea fi scoasă.

12. În Marea Britanie, ziarul The Sun a scris un articol despre un bărbat care a cumpărat un 3310 atunci când a fost eliberat pentru prima dată, în 2017, şi acum, 17 ani mai târziu, bărbatul respectiv foloseşte acelaşi telefon şi nici măcar nu îi pasă despre faptul că nu are parte de aceleaşi avantaje tehnologice.

13. Nokia 3310 a fost primul telefon care a permis utilizatorilor să vorbească pe un chat de internet, un vis pentru fiecare adolescent al vremurilor de atunci. Această funcţie a atras foarte tare atenţia!

 

Redactia

Add comment