Radio Simplu

18 aspecte care îți vor schimba percepția despre obiectele din viața cotidiană

Aceste idei sunt în totalitate adevărate și au fost dovedite. Asta este ce le face atât de interesante – faptul că sunt adevărate. Acestea fiind spuse, cele mai interesante lucruri sunt cele bizare – cele despre care abia credem că pot fi adevărate. Te nedumeresc și te pot pune pe gânduri pentru câteva momente bune.

Iată 30 cele mai interesante și ciudate lucruri despre obiectele din viața de zi cu zi:

1.Pinul bancomatelor

Pinurile bancomatelor se presupunea că vor avea 6 cifre. Inventatorul a schimbat totuși acest număr de la 6 la 4 cifre. Motivul pentru care a făcut asta este că soția acestuia nu putea să rețină decât maxim 6 cifre.

2.Chibrituri vs. brichete

Vei crede că primele care au fost invemntate au fost chibriturile, nu? Ei bine, greșit. Brichetele au fost inventate înaintea chibriturilor.

3.Gaura de la lacăt

Te-ai întrebat vreodată la ce folosesc găurile localizate la capătul lacătelor? Ei bine, sunt acolo ca să lase apa să se scurgă atunci când sunt folosite în afara casei. În așa fel lacătele nu vor ruginii de la apă și nu vor îngheța de la vremea prea rece.

4.Gândacii de saltea

În decursul a 10 ani, o saltea își dublează greutatea. Această greutate în plus provine de la praf și acarieni. Investește într-o nouă saltea de pat pe cât de des posibil.

5.Invenția tricourilor

Tricourile au fost inventate in anul 1904 pentru burlacii care nu aveau o soție și nici abilități de cusut.

6.Ciocolata în scopuri medicale

Laptele cu ciocolată este o băutură care ne place datorită gustului său plăcut. La început a fost vândut ca medicament de cutre fizicienii inventatori.

7.Zimțarea capătului sticlelor de vin

Zimțarea capătului sticlelor de vin  și șampanie a fost inventată pentru a distribuii presiunea în mod constant în interiorul sticlelor.

8.Bomboanele Tic Tac

Se spune că bomboanele Tic Tac nu au zahăr deloc, dar cu toate astea acestea conțin 98% zahăr.

9.Germenii de pe inele

Purtatul inelelor poate fi mult mai neigienic decât crezi tu. Numărul de germeni care trăiesc pe partea interioară a inelelor poate fi echivalent cu întreaba populație a Europei, care este de aproximativ 730 de milioane.

10.Ananasul și sarea

Dși suna ciudat, atunci când adaugi sare peste ananas îl vei face mult mai dulce decât în mod normal.

11.Biroul de la muncă

Este timpul să îți cureți mult mai des biroul de la muncă. De obicei, aceste birouri au în medie de 400 de ori mai multe bacterii decât o toaletă.

12.Ingredientele din untul de arahide

O lingură de unt de arahide poate conține 5 fire de păr ale rozătoarelor și până la 150 de fragmente de gândaci. Este timpul să reconsideri toate acele senvișuri cu unt de arahide și jeleu.

13.Cititoarele pentru codurile de bare

Cititoarele pentru codurile de bare citesc de fapt partea albă și nu cea neagă așa cum probabil toată lumea se gândește. Cititoarele funcționează prin emiterea unei lumini roșii pe codurile de bare și reflectând partea albă înapoi.

14.Inventatoarea fursecurilor cu ciocolată

Ruth Graves, inventatoarea fursecurilor cu ciocolată Toll House și-a vândut ideea și rețeta celor de la Nestle în schimbul unei provizii de ciocolată care să-i ajungă pentru toată viața. Sună corect!

15.Crearea bomboanelor M&M’s

Bomboanele M&M’s au fost inventate pentru soldați în cel de-al doilea Război Mondial. Au fost făcute ca soldații să poată lua cu ei ciocolată care să nu se topească atunci când este foarte cald afară.

16.Numele complet al păpușii Barbie

Nu doar că are un nume de familie, dar și un al doilea prenume. Numele complet al acestei păpuși este Barbara Millicent Roberts.

17.Cutiile pentru mâncare chinezească

Cutiile pentru mâncare chinezească sunt create pentru a fi desfăcute în mici platouri.

18.Apa tonică

Apa tonică strălucește în întuneric. Stingând lumina, vei avea parte de un adevărat spectacol.

Redactia

Add comment