Radio Simplu

14 cele mai controversate lucruri care s-au găsit pe Google Maps

Google Maps este probabil instrumentul cel mai util pentru căutarea informațiilor geografice. Cu toate acestea, în timpul explorării lumii virtuale puteți întâlni lucruri bizare pe care nu ați crezut niciodată că ar fi fost posibile. Dacă aveți o imaginație bogată și mintea unui detectiv, aceasta poate deveni cea mai bună divertisment pentru dvs.

Noi, cei de la Tasta am completat cele mai controversate lucruri observate pe Google Maps și capturate de utilizatorii obișnuiți. Unele dintre ele au fost explicate prin știință, în timp ce altele sunt încă învăluite în mister.

14. Logo-ul Coca-Cola pe un munte

Cel mai mare logo Coca-Cola din lume a fost construit pe versantul unui munte de lângă orașul Arica, Chile. Sigla a fost făcută pentru a sărbători cea de-a 100-a aniversare a Coca-Cola în 1986 și a fost compusă din 70 000 de sticle goale de cocs.

13. O piramidă misterioasă descoperită în Antarctica

Întrebarea dacă această structură în formă de piramidă ascunsă în zăpada Antarcticii este moștenirea unei alte civilizații antice este încă deschisă dezbaterii.

Suporterii acestei teorii cred că acesta a fost motivul pentru care interesul extrem de important al celui de-al Treilea Reich în Antarctica. Alții sunt convinși că această piramidă misterioasă este moștenirea legendarului Atlantis.

12. O navă de croazieră printre zgârie-nori

Primul gând care îți vine în minte după ce ai văzut această imagine este cum căpitanul a fost supărat pentru o clipă și s-a îndreptat spre pământ. De fapt, această clădire este un centru comercial din Hong Kong. Arată deosebit de splendid noaptea când toate luminile sunt aprinse.

11. Amprenta unui gigant

Acest labirint neobișnuit, similar cu amprenta unui gigant, se află într-un mic sat din apropierea județului Hampshire. Acesta este cel mai lung labirint din Anglia.

10. Gulliver, legat pe acoperișul unei clădiri

Unul dintre cele mai ciudate locuri de joacă pentru copii din lume este situat în Valencia, Spania. Cu numeroase diapozitive, pasaje secrete și un loc vast pentru părinți, structura acestui spațiu arată ca un parc de distracții.

9. Cum să te răzbuni pe vecinul tău?

Cercul dintre cei doi vecini a început în 2009. Unul dintre ei a venit cu o idee neobișnuită de răzbunare: a cosit „AHOLE” într-un câmp cu o săgeată îndreptată spre casa vecinului său.

8. O pisică extraterestră

Acest geoglif este de aproximativ 9.000 de ani. Conform unei versiuni, aceasta este o pisică divină care a venit dintr-o altă lume. Este situat în cel mai uscat loc de pe planetă: Deșertul Atacama, care nu a văzut o singură picătură de ploaie timp de secole.

7. O mare colecție de aeronave

Diferite tipuri de avioane vechi și noi și alte aeronave se află lângă micul aeroport din Belgrad din Muzeul Aviației. Vizitatorii pot să se plimbe și să privească mai atent fiecare detaliu al avioanelor.

Muzeul deține mai mult de 200 de avioane, inclusiv fragmente ale avioanelor de luptă americane „Stealth” și Falcon Fighting F-16.

6. O fabrică de sare asemănătoare unei opere de artă

Acesta este un sat mic din Niger, cu o populație de 50 de familii. Principala ocupație a localnicilor este extracția de sare din iazuri pline de noroi.

Fiecare iaz este umplut cu apă, în care este amplasată o argilă specială care conține sare. Apa cu sare este apoi drenată și filtrată. Cristalele de sare devin vizibile pe masură ce apa se evaporă.

5. Un drapel turc în Cipru

Steagul uriaș al Republicii Turce a Ciprului de Nord este pictat pe versantul Munților Kyrenia. De asemenea, puteți vedea motto-ul republicii de lângă steag: „Cât de fericit este cel care spune: sunt Turk!” Aceasta este o expresie a discursului lui Mustafa Kemal Ataturk, dat publicității pentru a 10-a aniversare a Republicii Turcia.

4. O navă spațială extraterestră

Se pare că o adevărată navă extraterestră a aterizat în Texas. De fapt este o atracție locală numită Futuro House. A fost proiectat de arhitectul finlandez Matti Suuronen în anii 1960.

Acest design arhitectural a fost o dată foarte popular și a reprezentat speranța oamenilor pentru tehnologiile viitoare. Astăzi, doar 30 de case Futuro există în diferite părți ale lumii.

3. Aceasta este ceea ce separă Antarctica din America de Sud

Acesta este un alt lucru extrem de controversat reperat pe Google Maps. Unii oameni de știință cred că separarea celor două continente a fost cauzată de un meteorit uriaș care a lovit Pământul. Oricum, aruncând o privire la această imagine – poate exista un adevăr în această teorie.

2. Un om care dansează, Australia

Acest tip amuzant amuzant de pe coasta australiană de aur este vizibil chiar și din spațiu. De fapt, acesta este un ponton plutitor obișnuit pentru copii și face parte dintr-un mic parc de distracții de pe mal.

1. Un crab uriaș

Imaginea prin satelit a unui crab uriaș care se ascundea pe țărmul Whitstable, Kent, a devenit imediat viral o dată ce a fost pus online. Acest crab masiv a fost considerat a fi de 15 m lățime și a fost numit „Crabzilla”.

Redactia Radiosimplu

Add comment