Radio Simplu

12 tendințe neobișnuite în materie de modă care au devenit populare în întreaga lume

Frumusețea are o grămadă de înțelesuri. Cea mai bună dovadă este tradiția din fiecare țară. Unele tradiții au propriile ritualuri de înfrumusețare care sunt unele dintre cele mai ciudate. Iată care sunt cele mai interesante, misterioase și înspăimântătoare trenduri în materie de modă.

1. Sprâncene ciudate – China Antică

În rândul chinezilor este foarte întâlnită epilarea sprâncenelor și înlocuirea lor cu un tatuaj. Noile sprâncene sunt foarte ciudate: perfect rotunde sau au forme care nu par deloc naturale. Unele dintre ele au forme șerpuite, altele sunt drepte.

2. Tatuaje care imită zâmbetul – Oamenii Ainu

Acești oameni misterioși au locuit în insulele Japoniei și în unele zone din Rusia. Femeile își tatuau fața astfel încât să semene cu zâmbetul Joker-ului. Acestea credeau că le ajută să se mărite și să-și găsească liniștea atunci când vor muri.

3. Cranii alungite – în mai multe locații de pe Pământ.

Este interesant că aceste cranii a fost făcute așa în mod artificial și această modă se întâlnește în mai multe zone de pe Pământ. Pentru a schimba forma capului, părinții le înfășoară un bandaj în jurul capului copiilor lor cât încă au capetele moi și pot fi modelate după bunul plac.

4. Dinții negri – Japonia Antică

Această tendință a fost populară până în secolul al XIX-lea și se practica doar în piesele de teatru. Totuși, înnegrirea dinților nu avea doar acest scop. Proteja dinții și oferea corpului cantitatea necesară de fier.

5. Lipsa genelor – Europa Medievală

Părul nu era popular în europa, așa că oamenii se rădeau în cap și își smulgeau genele și sprâncenele. Această tradiție a devenit comună din cauza rahitismului care cauza căderea părului. Unul dintre aristocrați a lansat această modă și ceilalți i-au urmat exemplul.

6. Unghiile lungi – China Antică

Unghiile lungi erau la modă în China. Aceste unghii simbolizau bogăție și , totodată, și lene pentru că nimeni nu putea să facă nimic cu astfel de unghii.

7. Tatuaje faciale – oamenii Maori

Acești oameni sunt locuitorii Oceaniei și sunt faimoși pentru tatuajele lor de pe față. Bărbații își acopereau în întregime corpul cu tatuaje, dar și fața, iar femeile se tatuau pe bărbie, pe gât și pe buze.

8. Bărbați cu gambe mari – Europa

În epoca medievală și în secolul al XIX-lea, femeile își ascundeau picioarele sub rochiile lungi, dar bărbaților le plăcea să-și arate gambele și purtau șosete lungi. Bărbații chiar își puneau proteze care să provoace impresia că au gambele mari.

9. Tatuajele păgâne – Balcanii.

Femeile din Bosnia, Croația și Albania obișnuiau să-ți tatueze mâinile cu simboluri solare. Aceste tatuaje funcționau pe post de amulete.

10. Piercing-uri în nas – India

Acest lucru este încă foarte faimos în India și oamenii de acolo însă mai țin această tradiție. De obicei, există și un lanț care pleacă din piercing-ul din nas către ureche. Este o regulă și acestea se fac înainte de nuntă și oamenii cred că acesta este un semn al fertilității.

11. Concursuri de frumusețe pentru bărbați – Tribul Wodaabe, Nigeria

Totul este pe dos în acest trib. Bărbații trebuie să fie frumoși și atractivi. În timpul Gerewol, are loc un concurs se frumusețe pentru bărbați în cadrul căruia femeile își pot alege viitoru soț.

Bărbații își pictează ochii și buzele cu culoarea neagră pentru a scoate în evidență albul ochilor și al dinților, poartă pălării și se pictează pe întreaga față. Nici femeile din acest trib nu sunt mai prejos pentru că sunt considerate cele mai frumoase femei din Africa.

12. Părul lung – Oamenii Yao, China

Există femei cu un păr extrem de lung care locuiesc în satul chinezesc Huangluo. Ele se tund doar în timpul unul ritual de inițiere la vârsta de 16 ani.

Exista o regulă veche care spunea că atunci când un bărbat vede părul unei femei, trebuie să o ia de soție. Acum regula nu mai este valabilă și femeile își pot arăta părul.

Redactia

Add comment