Radio Simplu

12 mituri pe care le credem încă din copilărie

Toți oamenii au propriile lor convingeri și principii după care se ghidează în viață. Unele dintre ele au pornit de la părinți  sau de la profesori. În școală am învățat o grămadă de lucruri care nu sunt neapărat greșite, dar nu sunt nici adevărate în totalitate.

Toată lumea a auzit despre cifra magică 8 care reprezintă numărul de ore de somn de care avem nevoie sau de epilare și cum afectează ea grosimea firului de păr. Iată care sunt miturile pe care încă le credem și care nu sunt neapărat corecte.

1. Televizorul ne afectează vederea.

Acest mit este unul clasic și în timpul copilăriei ni s-a tot spus că televizorul ne afectează ochii. De fapt, televizorul doar ne obosește ochii pentru că ne uită adesea în întuneric, dar nu provoacă nici un fel de afecțiune pe termen lung.

2. Epilarea face firul de păr mai gros.

Epilarea nu face firul de păr în nici un fel și de fapt unghiul din care ne epilăm provoacă acest lucru. Dacă nu te-ai epilat până acum din această cauză, este chiar trist.

3. Fiecare persoană are nevoie de 8 ore de somn pe noapte.

Toată lumea a auzit despre această regulă, însă nu are nici un sens. Orele necesare de somn diferă de la persoană la persoană și de la situație la situație. Ar trebui să dormim între 6 și 9 ore.

4. Apa și electricitatea constituie o combinație fatală.

Cu toții am auzit că apa este un conductor de electricitate, de aceea atunci când vedem apă și electricitate facem un pas înapoi. În realitate, apa sărată este un conductor de electricitate, nu apa potabilă. Totuși, nu se recomandă să atingi fire prin care trece curent în timp ce ești ud sau în apropierea apei.

5. Dinții se dizolvă în Coca-Cola.

Se spune despre Coca-Cola că este foarte nocivă din cauza cantității mari de zahăr și s-a spus la un moment dat că dinții se pot dizolva în această băutură. Ei bine, este doar o legendă. În realitate, Coca- Cola conține anumiți acizi care nu sunt sănătoși, dar în nici un caz nu pot dizolva dinții.

6. Săpunul distruge bacteriile.

Dacă ai văzut reclame în care se spune că săpunul distruge 99,9% dintre bacterii, nu prea este cazul să crezi. Săpunurile omoară unele bacterii, dar nu pe toate. Nu trebuie să mai credem tot ce spun reclamele pentru că este imposibil să distrugă orice fel de bacterie.

7. Liliecii sunt orbi.

De fapt, liliecii văd chiar foarte bine și unele specii au o vedere cu ultraviolete. Deci, expresia „Orb ca un liliac” tocmai a fost demontată.

8. Avem 5 simțuri.

Am învățat despre vedere, auz, miros, gust și despre pipăit. Sunt 5 simțuri, însă este greșit. În timp ce stăm jos avem echilibru. Specialiștii au identificat mai mult de 21 de simțuri în corpul uman.

9. Guma de mestecat se digeră foarte greu.

Mamele noastre ne-au învățat acest lucru. Orice aliment care este mai mic de 2 centimetri se poate digera cu ușurință și chiar dacă guma de mestecat este mai mare de atât, este moale ceea ce face digestia ușoară.

10. Curcubeul are 7 culori.

Cu toții am învățat la școală despre ROGVAIV, culorile curcubeului. Motivul pentru care vedem doar 7 culori este din cauza vederii noastre care nu ne permite să vedem mai multe. De fapt, culorile sunt infinite.

11. Antibioticele omoară virusurile.

Dacă ai obiceiul de a lua pastile de fiecare dată când ești bolnav, există vești proaste. Toată antibioticele opresc bacteria din creștere, dar nu le omoară.

12. Urșii panda iubesc bambusul.

De fapt, nu le place. Urșii panda mănâncă bambus doar pentru că sunt foarte leneși și le e lene să vâneze. Nu au milă de ceilalți când le este foame, dar dacă au ocazia, le vor mânca altora mâncarea doar să nu mai mănânce bambus.

 

Redactia

Add comment