În 2010, 10 tineri talentaţi au dat viaţă unei melodii îndrăgite de o mulţime de iubitori de muzică de pe întreg mapamondul, reuşind astfel să aducă o notă de bună dispoziţie şi distracţie garantată.
Cu atât mai mult că este a cappella, performanţa lor interpretativă îi încânta iremediabil pe toţi cei prezenţi.
Format din 10 tineri entuziaşti şi mari iubitori de muzică care interpretează a cappella o mulţime de refrene cunoscute care stau pe buzele tuturor, „Straight No Chaser” este un grup muzical înfiinţat în anul 1996 la Universitatea din Indiana.
Reprezentaţiile artistice ale acestui grup au cunoscut de fiecare dată un succes remarcabil poate şi datorită bunei dispoziţii şi amuzamentului interpretărilor lor.
Dan Ponce, Randy Stane, Charlie Mechling, Steve Morgan, Jerome Collins, Dave Roberts, Walter Chase, Mike Itkoff şi Patrick Hachey sunt membrii grupului „Straight No Chaser”, nume inspirat de albumul pianistului şi compozitorului american Thelonious Monk, lansat în 1967.
De data aceasta, au ales să interpreteze într-un concert din Santa Fe celebra piesa „The Lion Sleeps Tonight”, încântându-i pe spectatori cu o reprezentaţie de excepţie.
Fiecare voce are un timbru special, împreună armonizându-se cu multă virtuozitate.
Tinerii nu numai că au voci incredibile, ci şi mult umor atunci când se afla pe scenă, iar acest videoclip o dovedeşte din plin.
Iniţial interpretată de grupul vocal american „The Tokens” în anul 1961, melodia „The Lion Sleeps Tonight” este unul dintre acele cântece pe care toată lumea le fredonează chiar de la prima audiţie.
De la lansarea sa, această piesă muzicală a fost rearanjată de către cei de la R.E.M, de Billy Joel şi chiar de celebrii Muppets.
Pe vremuri, cei de familie buna isi puneau copiii sa studieze pianul. Desi era numai o moda, oamenii de stiinta sustin ca aceasta deprindere poate aduce o multime de beneficii. De ce ar fi bine sa studiezi un instrument muzical, afla din articol.
Ajuta la dezvoltarea creierului. Se zice ca cu cat incepi mai de tanar sa canti la un instrument, cu atat ti se dezvolta mai repede creierul. Desi ti se pare ca nu faci altceva decat sa te distrezi, in tot acest timpu, creierul lucreaza.
Chiar daca nu-ti dai seama, faci o gramada de lucruri de-o data: tii ritmul, respiri, iti misti degetele pe anumite clape, ba chiar exprimi anumite idei si emotii cand canti o piesa. Este in acelasi timp stiinta si arta.
Studii recente arata ca cei care asculta muzica de mici citesc mai repede si au un IQ mai ridicat. Si adultii au de castigat daca invata sa cante la un instrument. In felul acesta isi antreneaza mintea, care va fi mult mai agera, dar si memoria.
Te ajuta sa te disciplinezi. Invatand sa canti la un instrument este ca si cum ai invata o limba straina. Uneori poate fi chiar o provocare. Una dintre calitatile celor care fac acest lucru este autodisciplina.
Trebuie sa fii disciplinat pentru a stapani un instrument. Trebuie sa iti aranjezi in asa fel timpul, incat sa ai rezervate zilnic cateva minute sa exersezi.
Te ajuta sa te destresezi. Cu totii avem zile cand suntem atat de stresati si nu ne dorim decat sa luam o pauza. Ai observat vreodata ca atunci cand asculti muzica in surdina te relaxezi? Cantand la un instrument, reusesti sa-ti eliberezi mintea de griji.
Ai un sentiment de implinire. La inceput, cand inveti sa canti prima piesa, ai un sentiment de frustrare. Cand insa reusesti sa o canti cu ochii inchisi, nu poti descrie in cuvinte satisfactia pe care o traiesti. Nu conteaza ca nu este decat o piesa simpla. Este suficient sa capeti incredere in tine.
Desi trebuie sa muncesti mult, o sa-ti dai seama ca este si amuzant. Tuturor le place sa asculte muzica, insa cei care o canta se distreaza cel mai tare. In plus, vei fi in centrul atentie.
Intalnesti persoane interesante. La inceput canti singur, insa cu timpul ti se vor alatura si altii. Asa vei vedea ca acestia sunt persoane deosebite, inteligente, cu care ai ceva in comun.
Se spune ca nu-ti mai amintesti cine statea langa tine la cursul de engleza, insa, cu siguranta, o sa-ti amintesti langa cine te aflai in formatie.