Radio Simplu

10 ghicitori din secolul al XVIII-lea care te vor pune în încurcătură!

Ai putea crede că suntem mai deștepți decât oamenii care trăiau acum 300 de ani, căci am fi în stare să găsim orice informația într-o chestiune de momente. Dar cum ne-am descurca fără Internet? Am mai fi în stare să gândim la fel de clar și precis?

Ne-am hotărât să-ți punem mintea la contribuție cu aceste ghicitori care vor pune în încurcătură orice om modern! Te avertizăm, unele dintre ele vor fi o provocare pe cinste!

Dacă vei juca în mod constant exerciții mentale, vei încerca să răspunzi la ghicitori și îți vei menține mintea antrenată în activități noi, o vei face să funcționeze din ce în ce mai bine și să fie tot mai ageră.

De fapt, adulții care joacă în mod regulat astfel de exerciții de stimulare mentală sunt cu 63% mai puțin probabil să dezvolte demență, spre deosebire de cei care rareori se implică în asemenea activități, a descoperit un studiu din Jurnalul Englez de Medicină.

Un alt studiu de la Universitatea din Michigan a constatat că adulții care încearcă să rezolve jocuri mentale și își antrenează mintea în fiecare zi timp de câteva săptămâni, își pot îmbunătăți dramatic memoria.

Dacă aceste informații de mai sus te-au convins că ar cam fi cazul să-ți ascuți mintea, ți-am pregătit câteva puzzle-uri logice care te vor pune pe gânduri și te vor face să îți antrenezi mintea!

Nu încerca să trișezi și să consulți răspunsurile înainte de vremea lor! Și mai bine, notează răspunsurile la fiecare întrebare, pentru ca mai apoi să le poți confrunta cu adevărul de la final!

1. Cum umpli doi saci cu cafea dintr-un sac de aceeași dimensiune?

2. Doi oameni mănâncă prune. Dacă primul îi dă celuilalt 2 prune, ei vor fi la egalitate. Dacă al doilea îi dă celuilalt 2 prune, el va avea de 2 ori mai mult. Câte prune are fiecare?

3. Niște păsări stăteau în câte un copac fiecare, iar una dintre ele nu avea loc. Dar atunci când stăteau câte 2 pe fiecare, un copac rămânea liber. Câte păsări și copaci sunt?

4. Întrebare: „Cât e ceasul?”

Răspuns: Jumătate din timp după miezul nopții este 3/4 de timp rămas înainte de amiază.

Cât este ceasul?

5. Doi tați și doi fii au prins 3 iepuri. Fiecare dintre ei a luat câte unul. Cum?

6. Scrie un număr care constă în 11 mii, 11 sute și 11 cifre.

7. Rațele zboară una înainte și 2 în urmă, una între două și 3 în rând. Câte rațe sunt în total?

8. „Câți ani are fiul tău?”

„Dacă iei vârsta fiului meu și adaugi același număr și încă jumătate, vei obține 10. Câți ani are el?”

9. Un bătrân avea 100 de ani și câteva luni, dar a avut doar 25 de zile de naștere. Cum este posibil asta?

10. Copiii au 130 de nuci și trebuie să le împartă în 2 părți, așa încât de 4 ori partea cea mai mică va egala de 3 ori partea mai mare. Câte nuci ar fi în fiecare parte?

De-abia acum urmează partea cea mai importantă! Răspunsurile la aceste întrebări te vor pune în dificultate. Câte credeți că ați nimerit corecte până acum? Verifică în lista de mai jos răspunsurile la aceste întrebări și fii sincer! Dacă ai tras cu ochii înainte, fără a te strădui să oferi un răspuns – corect sau nu – atunci aceste jocuri nu mai au nici un farmec.

Descoperă răspunsurile mai jos:

1. Pune sacii unul în altul și umple-i cu cafea.

2. Un bărbat are 14 prune, altul are 10.

3. Sunt 4 păsări și 3 copaci.

4. Ceasul este 7:12 A.M.

5. Erau un bunic, un tată și un nepot.

6. Mulți cred că este 111,111, dar de fapt este 12,111 (adaugă 11 mii, 11 sute și cifra 11).

7. Sunt 3 rațe, una după alta.

8. Fiul are 4 ani.

9. Bărbatul s-a născut pe 29 februarie, așadar, ziua lui de naștere este o dată la 4 ani.

10. Sunt 10, respectiv 120 de nuci.

Redactia Radiosimplu

Add comment