Radio Simplu

10 cele mai dificile limbi din lume

Multe limbi au fost considerate ca fiind cele mai grele de învățat. Iată 10 candidați la titlul de ”cea mai dificilă limbă din lume” , fiecare având o explicație de ce se află pe această listă.

10. Franceza

Franceza este limba oficială îb 29 de state. Este o limbă foarte competitivă și poate fi interpretată atât ca ușoară cât și ca dificil de învățat. Este o limbă romanică, iar dacă cel care o învață este un vorbitor nativ al unei alte limb din această categorie precum italiana, portugheza sau spaniola, acest lucru va fi floare la ureche. Pentru cei care vin dintr-o familie de llimbi complet diferită, învățarea francezei va fi în mod considerabil mult mai dificilă. Pronunțareaa ei urmărește niște reguli foarte stricte bazate pe articularea sunetelor, lucru bazat mai mult pe istorie decât pe fonetică.

9.Daneza

Daneza este o limbă nord-germanică vorbită de aproximativ 6 milioane de oameni. Sistemul sunetelor limbii daneze este în multe cazuri neobișnuit în comparație cu alte limbi ale lumii, iar acest lucru o face una dintre cele mai dificile limbi care pot fi învățate. Ca să nu mai vorbim de faptul că felul cum sună nu are vreo legătură cu versiunea scrisă a acesteia.

8.Norvegiana

Norvegiana este o limbă nord-germanică vorbită în special în Norvegia, țară unde este limbă obicială. Este printre acele limbi ale lumii foarte greu de învățat la un nivel nativ. Nu există un sistem standard oficial, iar majoritatea norvegienilor vorbesc propriul lor dialect în funcție de situație.

7.Germana

Fiind una dintre cele mai cunoscute limbi, germana deține cel mai mare număr de vorbitori nativi din Uniunea Europeană. Este o limbă care deține câteva dialecte oficiale, toate sub formă scrisă și vorbită. Are trei genuri gramaticale și are un număr foarte mare de cuvinte care derivă de la ceeași rădăcină.

6.Finlandeza

Ca limbă vorbită de majoritatea populației din Finlanda, finlandeza este greu de învățat din cauza gramaticii sale extrem de complexe și a inepuizabilelor sufixe. Finlandeza folosește modificatori extensivi pentru verbe, substantive, pronume, adjective și numerale, depinzând de rolul lor în propoziție.

5.Japoneza

Japoneza este o limbă est-asiatică vorbită în mod predominant în Japonia. Potrivit documentelor, Chineza a avut o influență considerabilă în vocabularul și fonologia japonezei vechi. Din 1945, a împrumutat un număr foarte mare de cuvinte din Engleză, în special vocabular specific tehnic. Un element major care face japoneza atât de greu de învățateste faptul că sistemul de scriere este unul diferit de cel de pronunție. În plus, japoneza are un sistem gramatical extensiv pentru a exprima politețea  și formalitatea.

4.Islandeza

Islandeza, o limbă nord-germanică, este sistemul oficial vorbint în Islanda. Este greu de învățat din cauza vocabularului său arhaic și a gramaticii complexe. Islandeza a reținut multe aspecte gramaticale ale altor limbi germanice.

3.Araba

Araba este o limbă semitică și aparține familiei afro-asiatice de limbi. Cuprinde limba arabă literară și diferitele varietăți dialectale vorbite în fiecare țară arabă. Limba are o metodă complexă și inedită de a construi cuvinte de la o rădăcină de bază. Substantivele în araba literară au trei cazuri gramaticale, trei numere. două genuri și trei aspecte.

2.Greaca

Ca o ramură independentă a familiei indo-europene de limbi, limba greacă deține cea mai lungă și documentată istorie. Este vorbită în Grecia și Cipru. De-a lungul istoriei sale, structura sa silabică a rămas constantă. Are o structură silabică mixtă, permițând combinații de sunete complexe. În plus, Greaca deține un set extensiv de afixe derivaționale și un sistem inflexional bogat.

1.Chineza

Chineza face parte din familia de limbi sino-tibetane, iar un miliard de oameni o pot numi limbă oficială. Relația dintre limba scrisă și cea vorbită este complexă. Formele ei scrise nu au nici o legătură cu felul cum limba este pronunțată.

Redactia

Add comment