Radio Simplu

Asta este ceea ce se întâmplă cu nevoile tale atunci când ți le faci în timpul unei călătorii cu avionul

Călătorești cu avionul pentru prima dată? Nu știi cum să folosești toaleta? Sau poate că te întrebi unde se duc toată nevoile tale? Ultima întrebare este una care ne-a lăsat fără vreun răspuns pentru destul de mult timp, cel puțin în perioada copilăriei noastre.

 

Și nu este vorba că vom primi vreun răspunsu prea satisfăcător, dar această curiozitate pur și simplu nu ne-a dat pace. Și totuși, întrebarea rămâne aceeași: unde se duc nevoie noastre în timp ce călătorim cu avionul? Ei bine, suntem aici pentru a-ți răspunde la această întrebare arzătoare.

 

Și pentru a lămuri asta de la început, nevoile tale nu sunt pur și simplu eliminate în aer și nu se apelează la gravitație pentru a face toată treaba murdară. Și acum te întrebi, ce se întâmplă într-o toaletă care se află la 10 000 de metri altitudine? Citește mai jos și vei afla!

 

Poate că și tu ai o oarecare reticență în a folosi toaleta pe parcursul unui zbor, însă trebuie să știi că este destul de nesănătos să te abții, mai ales dacă este vorba de un zbor destul de lung. Pot apărea numeroase probleme de sănătate, așa că data viitoare nu mai încerca să te ții până ajungi la destinație.

 

Poate că ceea ce îți vom spune va fi un șoc pentru tine, dar fiecare avion are anumite containere destul de încăpătoare în care sunt stocate toate deșeurile umane ce se adună pe parcursul zborurilor naționale și internaționale.

 

Atunci când tu tragi apa în baia unui avion, toate deșeurile ajung în aceste containere speciale care sunt create pentru a stoca pe o perioadă limitată deșeurile tale. Ele au o limită, bineînțeles și este foarte important ca ele să fie închise atunci când sunt pline.

 

Altfel, dacă limita menționată se depășește, este foarte posibil ca nevoile tale să ajungă ulterior în gospodăria cuiva, pe o mașină care se află în mers sau chiar pe o persoană care nu s-ar aștepta la așa ceva. Este adevărat, în trecut au existat astfel de cazuri foarte puțin plăcute.

 

Poate te întrebi cât de mari pot fi aceste containere pentru a putea depozita posibilele nevoi ale atâtor oameni care călătoresc în timpul unui zbor. Un container are capacitatea de aproximativ 75,5 litri, însă în interiorul unui avion nu există doar unul singur, ci mai multe care pot ajunge la capacitatea de sute de litri.

 

Depinde foarte mult de tipul de avion folosit și de numărul de pasageri mediu care se poate îmbarca. Odată ce avionul ajunge la destinație și aterizează, o mașină specială pentru deșeuri este conectată la aceste containere prin intermediul unor tuburi.

 

Acesta este momentul în care toate deșeurile umane sunt transferate în mașina specială pentru a fi transportate mai departe către facilitățile special amenajate. Totul are loc într-un mediu sanitizat și angajații au grijă să nu facă greșeli, mai ales când vine vorba despre nevoile altora.

 

Sperăm că ți-am răspuns la această întrebare care cu siguranță că ți-a trecut și ție prin minte și că acum nu vei mai avea rețineri când vine vorba despre folosirea toaletei din avion. Poți fi liniștit acum știind că nevoile tale nu sunt pur și simplu eliminate de la aceste înălțimi impresionante.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: