Radio Simplu

9 lucruri periculoase care obișnuiau să fie normale în trecut

Poate și tu ai observat că în ultimii ani cel puțin, lumea s-a schimbat foarte mult mai ales în comparație cu vremurile trecute. Schimbările acestea pot fi atât pozitive, cât și negative, asta din punctul de vedere al fiecărei persoane care poate observa aceste modificări.

 

Ni se pare că oamenii fac lucruri din ce în ce mai ciudate și că unele valori și norme s-au pierdut de-a lungul timpului. Cu toate acestea, și în trecut existau anumite aspecte care în ziua de astăzi ni s-ar părea complet greșite și nepotrivite în raport cu societatea în care trăim.

 

Noi am fost interesați de acest subiect și am decis să ne informăm cu privire la aceste aspecte care în trecut erau absolut normale, însă care în ziua de astăzi s-ar alege cu multe opinii negative. Citește și tu mai jos și află despre toate aceste lucruri neobișnuite.

 

1. Tratamentul cu cocaină

În urmă cu 100 de ani, oamenii nu credeau că această substanță este periculoasă, ba din contră, ea putea fi achiziționată de la orice farmacie pentru a trata tusea și durerile de dinți. Cocaina era recomandată de asemenea pe post de sedativ pentru copii.

 

2. Puteai trimite copiii prin poștă

Asta poate părea o glumă, dar la începutul secolului XX, americanii beneficiau de oportunitatea de a-și trimite copiii prin poștă fără a încălca vreo lege. Costa în jur de 15 cenți dacă acel copil cântărea mai puțin de greutatea standard pentru un colet.

 

3. Cuști exterioare pentru copii

În anii 1930, astfel de cuști erau foarte comune în rândul familiilor britanice. Cu ajutorul acestor construcții periculoase, copiii puteam respira aer curat în timp ce mamele lor erau ocupate cu treburile gospodărești. Este incredibil, dar aceste cuști erau considerate sigure.

 

4. Pustnicii de grădină

Oamenii bogați de cele mai multe ori au unele dintre cele mai ciudate dorințe. Dar în trecut, obsesiile lor îi făceau pe alții să sufere. În secolul al XVIII-lea era la modă să ai un pustnic personal care locuia în grădina ta. El nu avea voie să își spele părul, să îl tundă sau să își taie unghiile; el trăia într-o grotă creată de proprietar.

 

5. Metode îndoielnice de tratament

Nu în urmă cu prea mult timp, doctorii nu știau nimic despre dezinfectare și foloseau metode foarte ciudate: scurgerea sângelui pe post de remediu pentru orice boală, tăierea limbii împotriva bâlbâielii, precum și lobotmia și tratamentele cu șocuri de curent.

 

Chiar și cei mai de succes medici de la acea vreme, precum chirurgul ortoped Lewis Sayre realiza numeroase operații care duceau inevitabil la moartea pacientului.

 

6. Jucăriile radioactive

În anii 1950, radiațiile erau considerate a fi un lucru nepericulos. Astfel de jucării atomice erau foarte populare în rândul mai tuturor copiilor. Setul de jucării care a fost creat inițial chiar conținea poloniu și uraniu în cantități reduse.

 

7. Grădinile zoologice umane

Grădinile zoologice umane aveau ca scop expunerea oamenilor din Africa și Asia ca „dovadă” a teoriei lui Darwin. Astfel de „distracții” rușinoase au existat pe parcursul multor ani și existau numeroase persoane care erau interesate sau curioase să vadă astfel de indivizi.

 

8. „Excursii amuzante” la spitalele de boli psihice

Pacienții spitalelor de boli psihice erau tratați groaznic în trecut: personalul rareori îi hrănea, deși rudele plăteau pentru cheltuielile pacienților. Însă asta nu era suficient pentru proprietarii facilităților.

 

Ei au creat o mică afacere: vizitatorii doritori puteau plăti o anumită sumă pentru a se uita la pacienții nefericiți care locuiau acolo și chiar îi puteau împunge cu niște bețe.

 

9. Colecții de părți ale corpului

În prezent, doar oamenii cu probleme psihice colecționează părți ale corpului uman; dar acesta era un hobby standard care nu trezea niciun dezgust în trecut: domnii cu reputație aveau propriile lor camere destinate unor astfel de colecții în casele lor.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: