Radio Simplu

9 lucruri ciudate, dar adevărate care ți se vor părea minciuni

Cu siguranță și tu ai trecut prin multe momente în care cineva ți-a spus anumite lucruri care păreau atât de fantastice încât ai crezut că sunt minciuni. Totuși, te-ai întrebat vreodată dacă acele lucruri poate chiar erau niște fapte adevărate și nu minciuni?

 

Dacă nu, atunci poate ar trebui să o faci deoarece noi am descoperit niște informații care la prima vedere ar putea părea niște simple minciuni, însă care după o informare mai aprofundată s-au dovedit a fi reale. Pare greu de crezut, însă acesta este adevărul!

 

Citește și tu lista de mai jos care conține unele dintre cele mai neașteptate lucruri la care te-ai putea aștepta. Dacă nu ne crezi după ce vei citi aceste fapte, doar documentează-te ma bine și vei vedea cu ochii tăi că ele sunt atât de adevărate precum susținem.

 

1. Primul film pentru adulți a fost creat în 1896

Primul film pentru adulți a fost numit „Le Coucher de la Mariée” (Momentul de culcare al miresei) și a durat doar șapte minute. Prima difuzare a unui film erotic a avut loc în Franța, în anul 1896 și introducea în scenă o actriță care făcea striptease.

 

2. Jumătate din apa de pe Pământ este mai veche decât Soarele

Într-adevăr, Soarele are o vârstă mai înaintată decât Pământul, dar ultimele cercetări sugerează faptul că jumătate din apa de pe planeta noastră a apărut din gaze interstelare înghețate ce mai apoi s-au lovit de Pământ și s-au transformat în apă.

 

3. Există doar două scări rulante în tot statul Wyoming

Singurele două scări rulante din întregul stat Wyoming sunt localizate în băncile din orașul Casper. Poate că oamenii din Wyoming nu simt nevoia să fie atât de sedentari și preferă mișcarea; ar trebui să fim inspirați de către ei din acest punct de vedere.

 

4. Apa fierbinte poate îngheța mai repede decât apa rece

Acest lucru a fost descoperit și poate fi testat de către oricine prin intermediul efectului Mpemba; nici până în ziua de astăzi cercetătorii renumiți și amatori nu au putut să dezlege acest mister și să explice cauzele acestui fapt foarte ciudat și neașteptat.

 

5. Piramidele nu au fost construite de sclavi

Cu toții am auzit această ipoteză și am crezut cu tărie în ea, dar cele mai recente descoperiri afirmă cu tărie faptul că piramidele au fost construite de fapt de muncitori plătiți. S-au descoperit morminte ale acestor muncitori în apropierea piramidelor, ei fiind îngropați cu onoruri, nu precum sclavii.

 

6. Rechinii sunt pe Pământ de mai mult timp decât copacii

Rechinii au supraviețuit în urma a patru extincții în masă, așa că ei se pare că sunt destul de rezistenți! Cele mai vechi rămășițe de rechini descoperite de către oameni indică faptul că ele au peste 400 de milioane de ani, adică cu 50 de milioane de ani înainte ca primul copac să apară pe planetă.

 

7. Rusia și Pluto au aproximativ aceleași dimensiuni

S-a descoperit recent faptul că suprafețele întregi ale statului Rusia și cea a lui Pluto sunt cam de aceleași dimensiuni. Nu cred că ți-ai fi putut imagina asta până acum, însă acest lucru este cât se poate de adevărat.

 

8. Milioane de dolari în aur curg prin canalele Elveției în fiecare an

Există aproximativ 3,5 tone de aur și argint care sunt pompate prin sistemele de canalizare din Elveția în fiecare an. Și când te gândești că există atât de multe state care nu dețin aproape nicio rezervă de aur națională atât de mare.

 

9. Norii pot cântări sute de tone

Norii arată ușori și mai ales foarte pufoși, dar ei sunt plini de apă și oricine care a încercat să care una din acele sticle uriașe de apă și deja cât de grea poate fi apa.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: