Radio Simplu

9 dintre cele mai uimitoare transplanturi care le-au redat oamenilor o nouă viață

Ai văzut vreodată ceva ciudat și ai început să judeci asta? Ei bine, cu siguranță există un motiv pentru faptul că ți se pare că vezi ceva ciudat. Unii oameni nu sunt atât de norocoși precum majoritatea și din păcate, ei se nasc cu anumite diformități sau le capătă pe parcursul vieții.

 

Mulțumită evoluției tehnologiei putem spune că în prezent există numeroase modalități prin care o persoană să își poată recăpăta aspectul exterior, chiar dacă a suferit anumite accidente sau s-a născut cu unele diformități care i-au marcat viața.

 

Noi am descoperit unele dintre cele mai uimitoare transformări pe care le-au suferit oamenii în urma intervenției chirurgilor plastici. Aceștia au reușit să le ofere o nouă înfățișare și astfel le-au permis a avea oportunitatea de a-și continua viața într-un mod normal.

 

1. Richard Lee Norris

În anul 1997, Richard Lee Norris el a trecut printr-un accident care a implicta o pușcă ce l-a făcut să aibă fața desfigurată. El a fost nevoit să poarte o șapcă pentru o bună parte din viața lui; în anul 2012, datorită unei operații de 36 de ore. Pe parcursul operației, nasul și maxilarul lui au trebui să fie reconstruite.

 

2. Ming Li

În anul 2010, când o fetiță chinezoaică să îndrepta spre școală, ea a fost lovită de un tractor. Mâna ei a fost ruptă efectiv de corp și rana era atât de gravă încât ea nu a mai putut fi atașată la loc. Doctorii i-au conectat mâna de coapsă pentru a se reface pe parcursul a trei luni și pentru ca apoi ea să fie reatașată la locul ei.

 

3. Magnus Manske

Această persoană a fost nevoită să primească un transplant de penis din cauza faptul că suferise un accident. Cu toate acestea, după o vreme, penisul a fost îndepărtat deoarece soția pacientului a spus că nu poate fi în preajma penisului unei alte persoane.

 

4. Karl Merck 

Acest bărbat a suferit un accident în anul 2012 când a căzut într-o mașinărie industrială și ambele lui mâini au fost amputate de la umeri. În anul 2008, el a fost prima persoană care a putut să primească două brațe noi și să îi fie atașate.

 

5. Transplant de cornee de porc

un băiat și-a pierdut la un moment dat toată vederea din cauza unui accident grav. Din cauza faptului că al momentul respectiv tehnologia nu era atât de avansată, el a trecut printr-un transplant de ochi de porc, doctorii din China folosind corneea animalului.

 

6. Alannah Shevenell

Această fetiță avea o tumoră în tot corpul ei care se extindea la majoritatea organelor vitale. Doctorii au îndepărtat toate organele afectate și au existat transplanturi de ficat, stomac, esofag, splină, pancreas și intestin subțire în anul 2012.

 

7. Transplant de uter

În anul 2012 o femeie a avut nevoie de un transplant de uter pe care a putut să îl procure de la mama ei. Frumusețea acestui lucru constă în faptul că pacienta a putut să nască în anul 2015. Așa că și mama și copilul au fost născute din același uter.

 

8. Patrick Hardison

În anul 2015, acest bărbat a trecut prin cel mai scump transplant din lume. El a fost un pompier care a suferit niște răni colosale la nivelul feței din cauza faptului că a fost prins într-un incendiu într-o casă în anul 2001. Așa că doctorii au optat pentru un transplant total de față.

 

9. Transplant cu degetul de la picior

Aceste tipuri de transplanturi au fost practicate încă din anul 1964; acest lucru se practică în cazul în care o persoană își pierde degetul mare de la mână și apoi el este înlocuit cu cel mare de la picior.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: