Radio Simplu

8 mituri ciudate care s-au dovedit a fi adevărate

Lumea înconjurătoare este un loc plin de mistere pe care nici cei mai inteligenți și experimentați cercetători nu le pot dezlega. Oamenii de știință se chinuie de-a lungul timpurilor să dezlege aceste enigme și generații întregi de cercetători fac tot posibilul pentru a descoperi niște răspunsuri.

 

Există anumite mituri despre care mulți dintre noi am auzit, dar pe care nu le-am crezut adevărate deoarece ni s-au părut mult prea incredibile pentru a fi credibile. Cu toate acestea, știm că vei fi surprins și șocat, dar ele chiar se dovedesc a fi veridice.

 

Dacă și tu ești un amator de curiozități și de lucruri ciudate, atunci te afli în locul potrivit deoarece am pregătit o listă cu unele dintre cele mai ciudate lucruri despre care ai crezut că sunt mituri, dar care de fapt chiar sunt adevărate. Citește și tu mai jos și află despre ele!

 

1. Bancomatele identifică oamenii în funcție de voce, ochi și înfățișarea fizică

În anul 2015, China a introdus anumite bancomate care pot identifica fețele oamenilor. Ele servesc astăzi ca o foarte bună metodă de precauție în ceea ce îi privește pe infractori înainte ca ei să poată să fraudeze cardurile bancare de plastic.

 

Pe lângă acestea, există și anumite bancomate care pot recunoaște vocile oamenilor precum și fețele lor.

 

2. Fluorul îți poate răni dinții

Dentiștii recomandă folosirea pastelor de dinți cu fluor deoarece acesta poate preveni apariția cariilor. Totuși, niște cercetări recente ce au apărut în Noua Zeelandă indică faptul că fluorul face mai mult rău decât bine.

 

Odată ce el ajunge în corp poate să afecteze funcționarea creierului, sistemul nervos, sistemul gastrointestinal, rinichii și ficatul. De asemenea, poate grăbi procesul de îmbătrânire și sporește fragilitatea oaselor.

 

3. Cercetătorii au creat animale hibride

Această idee este de cele mai multe ori utilizată în filme, dar cercetătorii chiar au reușit să creeze animale și păsări hibride care trăiesc în ferme și în grădinile zoologice. Oamenii de știință sunt capabili acum să manipuleze ADN-ul, combinând cele mai bune gene ale anumitor animale pentru a trăi în același organism.

 

Ei au identificat de asemenea anumite gene care pot vindeca unele boli și pot mări durata vieții.

 

4. Zahărul are un efect asupra comportamentului copiilor și asupra dezvoltării lor

Crabohidrații simpli și zahărul rafinat pot duce la mărirea nivelurilor de glucoză din sânge și asta poate reprezenta un pericol. Un grup de cercetători au ajuns la concluzia că adrenalina este produsă la copii atunci când nivelurile de glucoză sunt mai ridicate, în comparație cu situația adulților.

 

Acest lucru are un efect negativ asupra puterii lor de concentrare și le îngreunează abilitatea de a absorbi informațiile și de a-și controla emoțiile.

 

5. Dalai Lama a lucrat pentru CIA

În timpul celei de-a doua jumătăți a secolului XX, CIA-ul a finanțat mișcarea de independență tibetană și personal pe Dalai Lama. Programul a decurs ca parte a unei campanii de a destabiliza țările comuniste în contextul Războiului Rece.

 

Liderul spiritual tibetan știa de unde vin aceste finanțe, dar mereu a negat conexiunile cu campania politică CIA-ului.

 

6. Sucul de fructe este dăunător pentru copii

Acidul citric este deseori adăugat băuturilor cu fructe, dar această substanță distruge smalțul dinților. Asta duce la fracturarea dinților și apariția cariilor unde bacteriile se pot înmulți. Sucul de fructe nu îți potolește setea și conține cantități mari de zahăr, poate produce alergii și probleme ale tractului gastrointestinal.

 

Proteinele pe care le conține pot induce apariția enterocolitei care poate fi fatală la unele persoane. Este mai bine să restricționezi consumul de suc de fructe la un pahar pe zi, pe post de desert și să introduci apa pe post de lichid care să potolească setea.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: