Radio Simplu

8 lucruri incredibile pe care corpul tău le face, dar despre care nu știai

Corpurile noastre sunt capabile de unele dintre cele mai uimitoare lucruri; ele lucrează non stop pentru a ne menține în viață și pentru a ne ajuta în activitățile de zi cu zi. Te-ai putea gândi că trupul tău ar avea nevoie de o mică pauză, dar știi deja că nu este cazul de așa ceva.

 

Probabil că și tu cunoști deja lucrurile de bază pe care le face corpul tău pe parcursul rutinei dintr-o zi, însă sigur nu știai că mai există alte lucruri uimitoare de care corpul tău este capabil. Pe zi ce trece aflăm tot mai multe despre capacitățile lui incredibile.

 

Lista de mai jos este creată special pentru tine deoarece am dorit să împărtășim cu tine aceste informații. Noi am fost foarte surprinși de ele și de aceea am deci să ți le aducem și ție la cunoștință. Aruncă-ți și tu privirea peste această listă și fii uimit!

 

1. Tusea reduce durerea

Dacă ești pe cale să experimentezi o mică durere, precum cea de injecție spre exemplu, încearcă să tușești mai întâi. Tusea va ameliora semnalele de durere transmise către creier și astfel durerea va fi mai redusă. Dar nu uita să îți acoperi gura mai întâi!

 

2. Pupilele tale se dilată atunci când ești îndrăgostit

Imediat ce vei zări în calea ochilor tăi persoana de care ești îndrăgostit, sistemul tău nervos empatic își va face treaba și îți va determina pupilele să se dilate. Așa că dacă te întrebai ce sentimente are pentru tine persoana de care ești îndrăgostit, verifică-i pupilele data viitoare.

 

3. Mâinile te pot ajuta să îți ameliorezi durerile de dinți

Toată lumea știe că poți ameliora o durere de dinți dacă pui un cub de gheață pe zona cu probleme, dar știai că și mâinile tale te pot ajuta? Freacă puțină gheață în zona dintre degetul mare și cel arătător, iar partea neutră ce trece prin mână și față va ușura durerea de dinți.

 

4. Îți poți folosi urechea stângă pentru a auzi mai bine

Dacă te chinui foarte mult să auzi pe cineva, folosește-ți urechea stângă pentru a auzi mai bine. Urechea dreaptă este specializată în a percepe vorbirea activă, iar cea stângă este specializată în concentrarea pe anumite sunete, oferindu-ți șansa de a percepe zgomotele mai bine.

 

5. Degetul mare îți poate menține frica sub control

În acele momente în care ești speriat și inima ta începe să bată foarte tare, tot ceea ce trebuie să faci este să sufli peste degetul tău mare. Există un nerv în deget care îți controlează bătăile inimii, făcându-ți inima să își reia ritmul normal.

 

6. Sistemul tău digestiv te poate face un supererou

Persoanele care expun trăsături fizice de putere extraordinare atunci când se află în pericol, datorează totul sistemului lor digestiv. Când adrenalina apare în sistem, sistemul tău digestiv se oprește și toți mușchii se contractă cu o forță inimaginabilă.

 

7. Ochii pot spune atunci când îți este prea frig

Ochii tăi experimentează frigul la fel ca restul corpului tău, dar modul în care ei reacționează este destul de ciudat. Când suferi de hipotermie, vasele de sânge din ochii tăi se vor contracta încercând să îți salveze energia, lucru ce cauzează o orbire temporară.

 

8. Corpul tău poate prezice vremea

Cu toții avem în familie acea mătușă care spune că poate prezice vremea din cauza unor dureri pe care le are. Atunci când o furtună se apropie, presiunea atmosferică scade foarte mult și astfel se poate crea o presiune în articulațiile tale ce duce la dureri.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: