Radio Simplu

8 dintre cele mai costisitoare greșeli din istoria lumii

Fiecare om care a existat și care va exista vreodată va face greșeli deoarece nu suntem perfecți și asta ne împiedică să ne ridicăm la niște standarde absolute. De aceea se și spune că a greși este uman și că nimeni nu ne poate condamna pentru asta, mai ales dacă este fără intenție.

 

Cu toate acestea, unele greșeli sunt mai grave decât altele și au consecințe mai importante în ceea ce îi privește pe cei din jurul nostru. De multe ori, acțiunile noastre deși pot fi individuale, ele se răsfrâng și asupra altor persoane, astfel fiind nevoie să avem o atenție deosebită.

 

Se pare că unele persoane nu au fost capabile să înțeleagă asta și din păcate unele dintre cele mai grave greșeli ale lor au costat foarte mult. Află și tu mai jos despre ce este vorba exact și rămâi surprins să citești despre cei mai ghinioniști oameni,

 

1. Căderea unui bloc

Complexul rezidențial Lotus Riverside din Shanghai era alcătuit din 11 blocuri foarte înalte, asta până într-o dimineață în care una dintre clădirile de 13 etaje s-a dărâmat. A fost un miracol că ea nu a afectat și celelalte clădiri, cauzând un efect de domino.

 

2. Distrugerea accidentală a unei chitare de 150 de ani

Chitara cu care a cântat Jennifer Jason Leigh în The Hateful Eight regizat de Quentin Tarantino era o raritate veche de 150 de ani închiriată de la Muzeul Martin Guitar. Se presupunea că acea chitară ar fi fost înlocuită de un model fals într-o anumită scenă, însă Kurt Russell nu a fost informat de asta și a spart chitara în bucăți.

 

3. Vagoanele late și platformele înguste

În 2014, compania feroviară SNCF a decis să își modernizeze rețeaua de transport și a comandat 2 000 de trenuri noi pe 15 miliarde de euro. Din păcate, s-au oferit măsurătorile pentru trenurile de acum 30 de ani, ele nepotrivindu-se cu platformele de acum. Lărgirea urgentă a platformelor a costat alte 50 de miliarde de euro.

 

4. 225 de milioane de dolari s-au pierdut din cauza unei greșeli în imprimare

Compania japoneză Mizuho Securities a vrut să își vândă o acțiune cu  ¥610,000 (aproximativ $5,000), dar se pare că cel care a introdus datele la bursă a făcut o greșeală capitală. El a pus la vânzare 610 000 de acțiuni la preț de ¥1 fiecare.

 

5. Un submarin prea greu care nu poate ieși la suprafață

Guvernul spaniol a investit £1.75 miliarde într-un nou submarin; în procesul construcției s-a descoperit că el era foarte greu și exista riscul de a nu reveni la suprafață deoarece încă de la început, cineva a făcut o greșeală de calcul.

 

6. Vânzarea statului Alaska

La sfârșitul secolului al XIX-lea, Alexandru al II-lea al Rusiei a considerat că Alaska era doar gheață pe un teren infertil. În martie 1867, Rusia a decis să vândă acest teritoriu Statelor Unite pentru $7.2 milioane.

 

Deoarece rația între rublă și dolar la acea vreme era similară, Rusia a câștigat puțin și a pierdut mult din punctul de vedere al resurselor naturale care valorează miliarde de dolari.

 

7. Millennium, podul dansator

Podul Millennium care unea două maluri ale râului Tamisa în Londra a fost inaugurat în anul 2000 și închis aproape instant. Se pare că numărul mare al populației ce trecea pe acolo îl făcea să se clatine drastic. Costul original al podului £18.2 milioane a fost crescut cu alte £5 milioane pentru a fi restabilizat.

 

8.Pierderea unei navete spațiale

O navetă specială a fost creată de către NASA pentru a observa climatul planetei Marte. Totuși, din cauza unei greșeli colosale, contactul cu nava a fost pierdut atunci când a intrat în atmosferă. Pentru a transmite coordonatele, o echipă NASA folosea unitățile de măsură imperiale, iar alta pe cea metrică și din această cauză, naveta s-a prăbușit.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: