Radio Simplu

7 lucruri interesante despre care ți-a fost prea lene să te informezi vreodată

Copiii de obicei continuă să pună numeroase întrebări făcându-și părinții să caute pe Internet tot felul de informații ciudate. Dar acest lucru poate fi destul de util în multe cazuri deoarece lucrurile despre care citim ne sunt necunoscute chiar și nouă.

 

Cu siguranță nici tu nu știi tot ceea ce ascunde Internetul și nici nu vei putea afla vreodată, așa că fără îndoială există anumite lucruri despre care nu te-ai informat până acum; probabil nici nu ți-a trecut prin gând până acum să faci asta.

 

De aceea, noi suntem aici pentru a te ajuta în această privință. Am decis să creăm o listă cu unele dintre cele mai necunoscute lucruri despre care probabil nici tu nu te-ai interesat. Citește lista de mai jos și află despre ce este vorba.

 

1. De ce ni se face „pielea de găină”?

Se pare că aceasta este o reacție antică pe care a moștenit-o de la animale. Pielea de găină apare datorită construcției foliculilor de păr. În lumea animalelor, asta le ajută să se încălzească mai rapid și în cazul unei amenințări, le face să pară mai mari și mai înspăimântătoare.

 

De asemenea, pielea de găină apare și în momentele în care ne este frig sau trecem prin anumite emoții. Acesta este rezultatul subconștient al emisiei adrenalinei.

 

2. De ce nu ne recunoaște propria voce într-o înregistrare?

Răspunsul se referă la abilitatea oaselor noastre de a conduce sunetul. Interlocutorii tăi aud doar sunetele conduse prin aer, înregistrările conținând exact același lucru. În același timp, modul în care ne auzim vocile este o combinație de sunete normale și de sunete cu o frecvență joasă conduse de oasele din craniul nostru.

 

3. De ce ne doare capul când mâncăm sau bem ceva foarte rece?

Poate că ai observat și tu că atunci când mănânci o înghețată simți o durere ascuțită și de scurtă durată în cap. Sau poate că asta se întâmplă în timp ce alergi și respiri aer rece. Această senzație apare în urma activării unor vase de sânge care se dilată în timpul unei temperaturi joase.

 

4. De ce pielea noastră se închide la culoare și părul se deschide la culoare atunci când ne expunem la Soare?

În ambele cazuri, Soarele afectează melanina, cea care este responsabilă pentru culoarea pielii și a părului nostru. Diferența constă în faptul că părul nostru nu este viu, la fel ca pielea și atunci când pigmentul este afectat în păr, el nu reapare, așa că părul devine mai deschis.

 

5. De ce timpul trece mai greu pentru un copil?

Asta se întâmplă probabil datorită faptului că un copil își amintește mai multe evenimente. Copiii abia încep să înțeleagă lumea și să se conecteze cu ea, de aceea ei rețin mult mai multe detalii. O săptămână din viața unui copil este mult mai lungă decât cea din viața unui adult.

 

6. De ce ochii noștri nu îngheață atunci când ne este frig?

Nu există niciun receptor al temperaturii în ochii noștri. În afară de asta, cea mai mare parte a ochilor noștri se află în craniu și ei sunt încălziți de sângele care circulă prin creier.

 

7. De ce ne închidem ochii când mâncăm o lămâie?

Cel mai probabil noi ne-am ales cu acest reflex e la strămoșii noștri. Ochii noștri se închid pentru a preveni țâșnitul zemii de lămâie ce este acră și ne poate ajunge în ochi, rănindu-i și afectând mucoasa membranei.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: