Radio Simplu

6 descoperiri neliniștitoare care contrazic cărțile de istorie

Lumea înconjurătoare nu încetează să ne uimească și nu putem spune despre ea că a fost descoperită și explicată în totalitate. Numeroase mistere încă mai există, mistere pe care nici cei mai renumiți oameni de știință nu au reușit să le explice.

 

Pe zi ce trece, cercetătorii fac tot mai multe descoperiri care ne lasă pe toți cu gurile căscate și ne fac să ne întrebăm cum de nu am știut aceste aspecte până acum. De aceea, de multe ori, manualele de istorie rămân în urmă cu informațiile.

 

Dacă și tu ești curios să afli unele dintre cele mai neobișnuite descoperiri, atunci te afli în locul potrivit deoarece am pregătit pentru tine o listă care îți va prezenta câteva dintre aceste curiozități. Uită-te și tu pe lista de mai jos și convinge-te.

 

1. Oamenii preistorici și dinozaurii au trăit în aceeași perioadă

În anul 2012, în regiunea Dawson, Montana, paleontologul Otis E. Kline, Jr. a descoperit un corn de triceratops. După cercetări mai amănunțite și studii, s-a dovedit faptul că acel corn este de acum aproximativ 33 500 de ani.

 

Această dovadă contrazice cu tărie cunoscutul fapt conform căruia dinozaurii au murit în urmă cu 65 de milioane de ani. Această descoperire face să existe teoria ce susține faptul că oamenii preistorici și dinozaurii au trăit în aceeași perioadă.

 

2. Antarctica era un paradis tropic

Deși în ziua de astăzi 98% din Antarctica este acoperită cu gheață, cercetătorii cred că în urmă cu 50 de milioane de ani Polul Sud era un paradis tropical. După explorarea teritoriului s-au descoperit rămășițe fosilizate ale unor plante termofile (baobabi și ferigi).

 

Această descoperire uimitoare face posibilă concluzionarea teoriei conform căreia în urmă cu 50 de milioane de ani, cel mai rece loc de pe planetă a fost acoperit cu plaje aurii și o vegetație luxuriantă.

 

3. Romanii au descoperit America

Există teorii conform cărora romanii au ajuns în America mult mai repede decât Columb. În 1933, o mică sculptură sub forma unui cap a fost descoperită sub o clădire veche din Mexic. Trăsăturile sculpturii se potrivesc cu cele ale artefactelor romane create în secolul II î.Hr. și nu se potrivesc cu cele ale operelor locale.

 

Arheologii au descoperit de asemenea o colecție de vase romane din secolul al III-lea în zona Guanabara Bay, lângă Rio de Janeiro. Aceste lucruri pot dovedi faptul că America a fost descoperită de fapt de romani.

 

4. Sfere gigantice de piatră în Costa Rica

Un alt mister nerezolvat care pune pe gânduri cercetătorii este originea sferelor gigantice de piatră din Costa Rica. Forma lor este perfect rotundă și ele sun confecționate din diferite materiale: calcar, gresie și roci magmatice. Greutatea lor este de aproximativ 16 tone fiecare.

 

Pietrele alcătuiesc diferite figuri pe pământ: triunghiuri, linii și aranjamente astronomice. Totuși, scopul pentru care au fost create încă este  necunoscut, vechile civilizații nelăsându-ne niciun indiciu.

 

5. Unde au mai construit oamenii piramide?

Piramidele egiptene sunt probabil cele mai mari și unice structuri de pe planetă. Totuși, în 2015, arheologul amator Semir Osmanagić a făcut o descoperire senzațională: oamenii construiau piramide în Bosnia cu mult înainte de apariția celor din Giza.

 

Cercetătorii mondiali au fost foarte sceptici în ceea ce privește descoperirea și chiar au numit-o pseudo arheologică. Ei au spus că dealul Visočica nu este decât o formațiune naturală, cu toate că Osmanagić îi contrazice întrutotul.

 

6. Artă antică poate dovedi că de fapt asiaticii au descoperit America

În anumite state din S.U.A., cercetătorii au descoperit numeroase pietre cu inscripții ciudate. Unele dintre ele au fost identificate ca fiind inscripții antice chinezești. Astfel, s-a concluzionat că asiaticii au fost prezenți în partea de nord a Statelor Unite de acum în jurul anului 1300 î.Hr., mult mai devreme decât apariția lui Columb sau a romanilor.

loading...

Add comment