Radio Simplu

5 tablouri faimoase ale căror mistere rămân nerezolvate chiar și în prezent

Te-ai simțit vreodată copleșit de emoție doar uitându-te la o pictură? Acest lucru nu este surprinzător pentru că un artist pune în tablou o bucată din propriul lui suflet, iar cu cât el este un geniu mai mare, cu atât efectul este mai puternic.

 

Există în prezent numeroase tablouri care deși au fost studiate, cercetate și analizate de numeroși specialiști, încă prezintă mistere ce nu au putut fi dezlegate. Citește și tu mai jos despre cele mai celebre tablouri ale căror secrete încă nu au fost deslușite.

 

1. The Isleworth Mona Lisa

Majoritatea vizitatorilor de la Luvru doresc doar să o vadă pe legendara Mona Lisa. Există încă numeroase mistere nerezolvate care învăluie acest tablou, și nu în ultimul rând sindromul Stendhal despre care se spune că îl provoacă.

Aceasta este condiția care face ca oamenii să se simtă ca și cum ar fi în interiorul tabloului, ducându-i la agresiune sau chiar sinucidere.

Cu toate acestea, puțini oameni știu că există o altă versiune a Giocondei – Isleworth Mona Lisa despre care se crede că și ea aparține lui Da Vinci, deși a fost pictată cu ani în urmă.

Imaginea a fost găsită într-o colecție privată cu mai mult de un secol în urmă, iar acum este expusă în Muzeul Prado din Madrid.

 

2. The Stagecraft

Artista Laura P. a creat acest tablou dintr-o fotografie făcută de James Kidd și spune că în momentul împușcării nu a existat niciun om la stânga căruței pictate; el a apărut brusc în timpul picturii.

Pictura a fost considerată ulterior ca fiind bântuită, întotdeauna fiind atârnată strâmb și aparent provocând tulburări nenaturale în locuri diferite. În cele din urmă, a trebuit să fie arsă.

 

3. The Crying Boy

Artistul italian Bruno Amadio a realizat 65 de portrete de orfani plângând pe care le-a vândut turiștilor după cel de-al doilea război mondial.

Cel mai faimos este The Crying Boy care a fost oficial recunoscut ca fiind „blestemat” in mai multe regiuni din Anglia.

Legenda spune că artistul a aprins un băț de chibrit în fața ochilor băiatului pentru al face să plângă și în ziua de azi, amprentele acestui tablou au fost găsite în 50 de incendii din Marea Britanie.

 

4. The Rokeby Venus

Rokeby Venus al lui Diego Velázquez este un mister în sine datorită vechii fețe a lui Venus în oglindă și perspectivă incorectă. Cu toate acestea, pictura are unele atribuții mistice atribuite.

Toți proprietarii săi au fost urmăriți de dezastre și toată lumea a încercat să scape de tablou.

La începutul secolului al XX-lea, imaginea și-a găsit drumul spre Galeria Națională din Londra, dar în 1914 un activist britanic pentru drepturile femeii l-a lovit de cinci ori cu un cuțit de măcelar.

După aceea, nu s-au mai întâmplat lucruri ciudate cu fața lui Venus.

 

5. The Rain Woman

The Rain Woman, pictată de artistul ucrainean Svetlana Telets este o altă pictură foarte ciudată. Artista spune că a făcut-o în doar cinci ore și tot timpul a părut că cineva a pictat cu mâna ei. Toți cumpărătorii au returnat tabloul plângându-se de insomnii, anxietate și sentimentul de a fi urmăriți.

loading...

Add comment