Radio Simplu

5 locuri de muncă inexistente încă, dar care vor fi la modă în doar câțiva ani

Tehnologia deja a ajuns indispensabilă în viețile noastre. Dar imaginează-ți cum aceasta va schimba piața locurilor de muncă peste câțiva ani. Am făcut o listă ca să vezi că nu e chiar așa incredibil ce urmează să trăim.

1. 3D printer bun la toate
Nu, nu e un băiat care sa-ți repare imprimanta. E un băiat, un robot mai exact, care e la dispoziția ta, ca un servitor. Poate să facă de toate. Chiar și să-ți construiască o casă. Și are și printer 3D.

2. Arhitect de deșeuri
Într-o zi va fi atât de mult gunoi pe planeta noastră încât va trebui găsită o soluție ca să scăpăm de el. Se plănuiește construcția unor orașe doar din deșeuri, în care vor putea să încapă lejer peste 20 de mii de oameni.

3. Ghid turistic în spațiu
Fie că este vorba despre jumătate de oră de plimbat deasupra Pământului sau despre vitarea coloniilor de pe Marte, tot vei avea nevoie de cineva care să  te îndrume. Da va fi posibil asta, pozele pe care le vei face din spațiu te vor convinge.

4. Manager digital post-mortem
Să nu te mire profesia asta. Va fi nevoie de ea întrucât din ce în ce mai multă lume își petrece timpul online, de la social media până la plăți sau programări. Și un asemenea manager te va ajuta să iei cea mai bună decizie legată de conturile tale.

5. Tutore în curiozitate
Știi momentul în care te prinzi că te uiți fără țintă pe net? Ei bine, un tutore te va ajuta să cauți ce te interesează, să-ți dai seama ce vrei să cunoști. De asemenea, datorită lui vei fi capabil să te descurci altă dată fără ajutorul lui.

loading...

Add comment