Radio Simplu

20 de lucruri despre lume care îi vor surprinde chiar și pe cei mai inteligenți oameni

Suntem siguri că noi cunoaștem lumea noastră cu toate curiozitățile ei și că nu mai rămâne nimic care să ne surprindă și să ne facă să spunem; dar greșim deoarece acest lucru nu este adevărat.

Noi am adunat câteva lucruri care te vor face să înțelegi că există încă multe lucruri în lume care te pot surprinde; aruncă-ți și tu privirea peste lista de mai jos și află despre ce este vorba.

 

– Pentru a recunoaște un adevărat diamant de unul fals, trebuie să respiri pe el: un fals va deveni cețos și unul autentic va rămâne clar.

– Un gândac poate trăi câteva săptămâni fără cap. În cele din urmă va muri de foame.

– Degetul mijlociu al lui Galileo Galilei este stocat în Muzeul de Științe din Florența.

– iPhone-ul, cărțile Harry Potter și cubul Rubik sunt primele 3 produse cele mai vândute din istoria omenirii.

Mona Lisa a fost în dormitorul lui Napoleon Bonaparte câțiva ani.

– Fenotipul Bombay este un fenomen prin care lipsesc anumite elemente ale sângelui; astfel, o persoană are un tip de sânge mixt. Doar 0,0004% din populația lumii are astfel de sânge. Există chiar și o depozitare specială a acestui sânge, astfel încât persoanele care o pot avea să beneficieze de o transfuzie de sânge, dacă este necesar.

Ce este curios este că acest tip de sânge unic poate fi transferat oricărei persoane cu un tip de sânge normal.

– Pe lângă simțurile pe care le cunoaștem cu toții, cum ar fi mirosul și atingerea, o persoană are și un alt sens: propriocepție (fiind conștient de poziția părților corpului).

– Doar 5% din populația Braziliei locuiește în statul Rio Grande. Cu toate acestea, acesta este locul unde se află 70% din toate modelele braziliene.

– Bananele au o formă curbată deoarece se îndreaptă către lumina soarelui atunci când cresc.

Mayday este cuvântul folosit în loc de SOS în chat-ul radio.

– Personajele Pokemon Hitmonlee și Hitmonchan au fost numite după Bruce Lee și Jackie Chan.

– Cuvântul spaniol “esposas” înseamnă atât “cătușe” cât și “neveste”.

– Pasărea albastră de pe sigla Twitter are un nume: Larry. Creatorii rețelei sociale numit pasărea după jucător de baschet Larry Bird.

– În pădurile de munte înalte din Nepal există albine gigantice. Lungimea corpului lor poate fi de până la 2,8 centimetri. Aceste albine produc miere specială care poate provoca halucinații. Gurungii care trăiesc în acea parte a Himalaya colectează o astfel de miere halucinogenă.

– Când câștigi sau pierzi în greutate, celulele tale grase nu dispar – doar își schimbă dimensiunea.

– Unele lumini de semafor japoneze au o lumină albastră în loc de verde deoarece istoric, ambele culori au fost numite cu același cuvânt.

– 99% dintre microbii care trăiesc în interiorul oamenilor sunt necunoscuți.

– Ultimele cuvinte pe care Albert Einstein le-a spus sunt necunoscute pentru că le-a spus în limba germană unei asistente care nu vorbea limba.

– O tăietură de hârtie este mai dureroasă decât o tăietură obișnuită deoarece o astfel de rană aproape că nu sângerează niciodată, astfel încât terminațiile nervoase rămân deschise în aer, ceea ce le irită.

– Regina Elisabeta a II-a este rudă de Vlad Țepeș, prototipul celebru pentru Dracula.

loading...

Add comment