Radio Simplu

11 lucruri ridicole pe care le credeam minciuni, dar care s-au dovedit a fi cât se poate de adevărate

Se întâmplă să auzim lucruri atât de bizare, încât să nu poate fi adevărate. Cu toate acestea, se întâmplă de multe ori ca aceste lucruri să fie adevărate. În ziua e astăzi aflăm o mulţime de informaţii nebuneşti, care au şanse mari să fie reale. Iată 10 dintre cele mai ciudate lucruri pe care le cunoşteam, dar pe care nu le-am fi considerat adevărate, deşi sunt reale:

 

 

1. Toată lumea ştie de multă vreme că doar bărbaţii au mărul lui Adam. Nu este complet adevărat, şi femeile au mărul lui Adam, dar este mult mai puţin vizibil.

 

2. Caño Cristales este un fluviu multicolor din Columbia. Apele sale celebre capătă culoarea albastru, verde, roşu, galben şi chiar negru. E o privelişte incredibilă.

 

3. Mai există încă pe planetă un urmaş al dinozaurului Tyrannosaurus rex. Acesta este găina, deloc violentă şi cu o faimă mult mai pozitivă decât cea a temutului dinozaur.

 

4. Probabil ţi s-a întâmplat să vezi pe cineva cum se răneşte şi să simţi şi tu durere. E un sentiment ciudat, care se numeşte sinestezie în oglindă şi e o tulburare gravă care afectează 1,6% dintre oameni. Aceste persoane simt durere fizică atunci când văd suferinţa altora.

 

5. Transplantul de rinichi e ceva obişnuit pentru anumiţi oameni. Vechiul rinichi nu este înlocuit sau scos în timpul transplantului, ci rămâne în corp la locul său.

 

6. Există un fenomen în urma căruia gemenii pot avea doi taţi şi se numeşte superfecundaţie. În toată lumea, se cunosc doar 10 astfel de cazuri. Unul în Polonia şi Spania şi două în India şi Statele Unite. Ovulele sunt fertilizate în timpul a două acte diferite.

 

7. În Norvegia, există un pinguin regal care are un rang militar extrem de înalt. Gărzile susţin că pinguinul îi recunoaşte mereu şi se bucură să-i vadă.

 

8. Un psiholog american a desfăşurat un studiu pentru a demonstra că părul de pe corp influenţează inteligenţa omului. Cu cât ai mai mult păr, cu atât eşti o persoană mai inteligentă. În 1996, psihologul a spus că doctorii şi alţi oameni cu educaţie aleasă tind să aibă mai mult păr pe piept.

 

9. În Japonia există nişte crabi cu un aspect înspăimântător. Au un model pe carapace care seamănă cu chipul unui om furios sau cu un craniu.

 

10. Cu toţii am trecut prin tăieturi de hârtie şi sunt mai dureroase decât cele obişnuite pentru că lipseşte sângele. Astfel, terminaţiile nervoase sunt afectate de pătrunderea aerului.

 

11. Semaforul nu a fost mereu verde. În 1973, autorităţile japoneze au schimbat culoarea albastru în verde. Cu toate că lumina semaforului e verde, ochiul uman o poate percepe uneori ca fiind albastră.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: