Radio Simplu

10 secrete ale lumii despre care nu vei știi niciodată adevărul

Planeta noastra minunată nu va înceta niciodată să ne creeze surprize. Sunt o mulțime de lucruri și locuri care pot fi analizate sau explicate și vor rămâne totuși un mister pentru omenire. Cu toate astea, vor continua să ne atragă atenția în mod necontenit.

Iată 10 locuri și fenomene ale căror existență nu este înțeleasă nici măcar de oamenii de știință:

10.Bolovanii Mouraki

Cel mai minunat lucru despre acești bolovani este mărimea și forma. Cum pot apărea aceste sfere cu o formă atât de ideală ? Nu există un răspuns prea elocvent.

9.Migrația animalelor

Migrația animalelor este un fenomen natural. Animalele călătoresc dintr-un loc în altul, de obicei în timpul aceluiași sezon al anului. Cu toate astea, oamenii de știință nu pot explica existența unui instinct atât de important din punct de vedere genetic și care se manifestă la mai multe specii precum păsări, pești, insecte și mamifere.

8.Marele Sfinx

Capul deosebit de mic al sfinxului l-a făcut pe geologistul Robert Schoch a presupus că statuia a avut inițial capul unui leu.

La oridinele unui faraon, figura a fost sculptată sub forma capului și a feței zâmbitoare a acestuia.

Cu toate astea, această supoziție nu a fost sprijinită de oamenii de știință.

7.Licuricii care se sincronizează

În loc să zboare pe unde vor ei, acești licurici zboară în sus în același moment (la fiecare 1-2 secunde) – sunt foarte sincronizați.

Jonathan Copeland, un specialist de la Universitatea din sudul Giorgiei a afirmat că poate fi vorba despre un ritual. Cu toate astea, nimeni nu știe exact despre ce e vorba.

6.Piatra Meredith

Această piatra a fost găsită în 1872 în timpul unor săpături în orașul Meredith, la malul Lacului Winnipesaukee. Piatra Meredith este confecționată din quartz, având în vedere că niciodată nu a existat quartz în New Hampshre sau prin împrejurimi.

Datele și funcțiile acestei pietre sunt încă necunoscute.

5.Zumzetul Taos

Locuitorii din Taos (New York, USA) au spus că ar fi auzit un zumzet de frecvență joasă iar proveniența acestuia este necunoscută.

Sunetul seamănă cu acela făcut de o mașină grea care merge pe un drum arterial, cu toate că nu există un drum atât de mare în apropierea orașului.

4.Labirintele din pietre ale insulei Bolshoi Zayatsky

Sunt o mulțime de spirale făcute din pietre pe insula Bolshoi Zayatsky. Nimeni nu știe funcția lor exactă, dar este posibil să fi fodt folosite pentru ritualuri sau ca șablon pentru țeserea unei rețele de pescuit.

3.Lumina roșie de deasupra Pacificului

Această lumină roșie ciudată a fost văzută pentru prima dată de Christiaan van Heijst. Zbura de la Hong kong la Alaska într-un Boeing 747-8 când a văzut o lumină roșie în fața lui.

Fenomenul a rămas neexplicat. Oamenii de știință cred că este vorba despre reflexia unui vulcan care a erupt sub apă.

2.Mingea de piatră din Bosnia

Unii presupun că urmașii noștri au făcut aceste bile din piatră pentru a simboliza corpurile cerești .

De fapt, originea acestor mingii rămâne necunoscută în multe dintre țări iar explicațiile întârzie să apară.

1.Secretul de la Mount Rushmore

În timpul construcției acestui monument faimos, arfitectul Gutzan Borglum a vrut să creeze un hol în interiorul construcției. Din acest motiv a săpat o peșteră în spatele capului lui Abraham Lincoln.

În 1998, la mai bine de 50 de ani de la moartea sa, copiile unor documente importante și memoriile unor președinți au fost așezate înăuntrul acestui salon neterminat care a servit drept capsulă a timpului.

Nimeni nu știe cum a fost folosită această peșteră, rămînînd goală timp de 50 de ani. Unii oameni cred că acolo se aflau niște laboratoare secrete.

 

loading...

Add comment