Radio Simplu

10 lucruri atât de ciudate încât vei crede că sunt false

Există multe lucruri bizare în această lume minunată. Unele dintre ele mai că vei crede că aparțin ficțiunii în ciuda dovezilor foarte puternice.

Iată o listă cu 10 lucruri care sunt atât de ciudate încât vei crede că sunt false:

1. 9 din 10 oameni suferă de sindromul falselor vibrații

Acest sindrom este o stare în care peroana simte (mai des în condiții de stres) că telefonul îi vibrează sau sună. Interesant este că acest fenomen a fost anticipat încă din 1996.

2. iPhone-ul este mai puternic decât computerele NASA

La momentul în care primul iPhone a fost lansat, acesta era mai puternic decât computerele NASA folosite în 1969 pentru zborul legendar pe Lună. Aduți aminte de asta cand o sa te mai uiți la un video pe telefonul tău.

3.Tonomatele omoară mai mulți oameni decât o fac rechinii

Atunci când tonomatele cad, cauzează aproape două morți pe an. Rechinii însă atacă mai puțin decât o persoană pe an. Nucile de cocos care cad omoară la fel, mult mai mulți oameni decât rechinii.

4. Femeile casnice din India dețin 11% din aurul din lume

Purtarea acestor bijuterii din aur este o parte din cultura Indiană și astfel țara este cel mai mare consumator al acestui metal. Femeile indiene dețin aproximativ 18,00 de tone de aur, care însemnă mai mult decît rezervele Statelor Unite ale Americii, Elveția și Germania împreuna.

5. În China este nevoie de aprobare guvernamentală pentru reâncarnare

Dacă o persoană dorește să se reîncarneze trebuie să ceară o aprobare de la guvern. Acest  ordin a fost aprobat în 2007. Așa, guvernul va știi  locul unde noul Dalai Lama se va naște.

6. Universitatea Oxford este mai veche decât imperiul Aztec

Tenochtitlan, oraș aztec, a fost construit în jurul anului 1325. Universitatea Oxford nu are date clare despre construcția acestuia dar predarea a fost acolo din anul 1096. ba mai mult, într-un laborator al universității Oxford, clopotul a sunat constant din 1840/

7. Când suntem rușinați, stomacul nostru devine roșu

Rușinarea face ca producere de adrenalină să fie mai intensă. Acest hormon activează circulația sângelui  și ca rezultat, nu doar fața dar și stomacul se înroșesc.

8. Aria plămânilor este aceeași cu cea a unui apartament cu 3 camere

Alveolele pulmonare localizate în plămâni sunt de fapt săcușeți de aer. Numărul lor poate ajunge la 300 de milioane în fiecare plămân. Daacă îți imaginezi că este posibil să scoți aerul din acestea și să întinzi țesutul,  cel mai probabil vor măsura cât un apartament cu 3 camere (75 metrii pătrați).

9. Degetele de koala sunt identice cu cele ale omului

Diferențele dintre degetele unui om și cele ale unui koala sunt foarte greu de sesizat chiar si cu ajutorul unui microscop extrem de performant. Oamenii de știință cred că asemenea caracteristici îi ajută pe ursuleții koala să se agațe mai bine, ceea ce este important deoarece koala se hrănesc prin cățărarea și colectarea frunzelor.

10. Un melc are mai mulți dinți decât un rechin

Depinzând de specie, un rechin foate avea între 180 – 400 de dinți. Un melc norml are în jur de 12,000 – 20,000 de dinți așezați pe rânduri.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: