Radio Simplu

10 evenimente misterioase surprinse de Google Earth

Surprinzătoare, neașteptate și bizare sunt imaginile capturate de Google Earth. Unele sunt create intenționat iar altele în mod accidental. Unele dovedesc că mama natură are un simț al umorului foarte dezvoltat.

Iată o serie de evenimente misterioase și captivante, surprinse de Google Earth:

1. Nazca Lines, Peru

Nazca Lines sunt geoglife localizate pe o zonă de coastă aridă din Peru. Acoperă o zonă estimativă de 170 mile pătrate (450 kilometrii pătrați).

Scopul și originea lor rămâne un mister.

2. Buzele din pământ, Sudan

Sunt formate din două formațiuni de piatră. Acest deal care se întinde pe jumătate de milă în regiunea Gharb din Sudan, arată mai degrabă ca o pereche de buze.

3. Boneyard, USA

Baza aeriană Davis Monthan în Tucson, Arizona, este unde Armata Statelor Unite plănuiește să moară. Această bază devine un loc de retragere pentru mai bine de 4,400 de avioane de luptă.

Este aproape de publicul general, dar Google Earth oferă o imagine cu ceea ce este înăuntru: aproape fiecare avion cu care armata a zburat de la Al doilea Război Mondial.

4. Fourt Bourtange, Elveția

O fortăreață în formă de stea din Elveția a fost construită  în 1593 sub ordinele lui William the Silent. Scopul său inițial era să controleze singurul drum dintre Germania și orașul Groningen, care era controlat de Spainards în timpul războiului.

5. Desert Breath din Egipt

Este localizat în deșertul egiptean, în apropiere de Hurghada pe coasta Mării Roșii. A fost creat de trei artiști în 1997 și este compus din 89 de conuri proeminente de dimensiuni graduale și alte 89 de conuri dispuse în spirală.

6. Badlands Guardian, Canada

Aceatsa este o caracteristică geomorfologică loclizată în Canada. Văzută din aer, această caracteristică este asemenea unui cap de om purtînd o pălărie și stând cu fața spre vest. Uneori pare că poartă și niște căști în urechi.

7. Marea primăvară prismatică, Statele Unite

Grand Prismatic Spring a fost numită după datorită  culorilor sale care se aseamănă cu cele  ale curcubeului, dispersându-se de la lumina albă printr-o prismă optică și formând: roșu, portocaliu, galben, verde și albastru.

8. Craterul meteorit, Statele Unite

Acest crater din Arizona a fost creat în urmă cu 50,000 de ani în urmă , în timpul epocii pleistocene, atunci când clima de pe platoul Colorado era mult mai rece.

În timpul anilor 1960 și 1970, astronauții nasa s-au antrenat în acest crater pentru a se pregăti pentru misiunea Apollo de pe lună.

9. Iazurile de evaporare a potasiului, Statele Unite

Majoritatea rezervelor de potasiu vin din oceanele antice care acopereau odată ceea ce acum este pământ. După ce apa s-a evaporat, saera din potasiu s-a cristaizat în plăci mari de deposite de potasiu.

De-a lungul timpului, ridicarea straturilor din crusta pământului au îngropat aceste depozite sub sute de metri adâncime, acestea devenind minereuri de potasiu.

10. Monstrul din ape, Noua Zeelandă

O formă ciudată de viață a fost descoperită de Google Earth în zona de nord a Noii Zeelande.

Acesta înfățișează o dungă neagră de forma unui șarpe gigantic. Creatura misterioasă pare a fi prea rapidă pentru o balenă și prea mare pentru un șarpe.

 

 

loading...

Add comment