Radio Simplu

10 cele mai scumpe lichide din lume

Oamenii înțeleg termenul de ”scump” foarte diferit. Cu toate astea,poate că nu știai că există o grămadă de lucruri uimitoare care costă mai mult decât ne-am fi imaginat. Nu vorbim despre aur și diamante, ci despre cu totul alte lucruri.

Iată o listă cu 10 cele mai scumpe lichide:

 1. Pasta corectoare – 150$ /4l

Pasta corectoare este precum un creion corector  care ajută la ștergerea greșelilor de scriere. Tastazi acest obiect a devenit multifuncțional: o poți folosi pentru a crea texturi unice, să adaugi sclipici sau pentru proiectele hand made.

2. Penicilina – 226$ /4l

Penicilina reprezintă un grup mare de antibiotice care include penicilina V, penicilina G etc. Este folosită la tratarea diferitelor infecții.

3. Uleiul esențial Patchouli – 605$/4l

Acest ulei esențial este produs de frunzele proaspete sau uscate ale plantei numite Pogostemon.

Uleiul funcționează precum un antiseptic, ajutând la tratare febrei, infecțiile fungice etc. Aroma ajută la lupta împotriva mirosurilor neplăcute.

4. Sângele de om – 1,330 $/4l

Un adult are aproximativ 6l de sânge în corp, incluzând plasma și celulele. Corpul tîu nu poate funcționa fără sânge. Astăzi mulți oameni donează sânge, dar cu toate astea procesarea și conservarea sângelui este un procedeu costisitor. Asta explică prețul.

5. Acidul hidroxibutiric – 2,210$/4l

Cunoscut și ca 4-hidroxibutanoic acid,este folosit pentru a trata narcolepsia,insomnia, cataplexia și alcolismul. Este de asemenea un produs din vin, ctrice și fermentarea cărnii de vită. În multe țări această substanță este interzisă.

6. Oja de unghii – 2,200$/4l

Acesta este prețul brandului Essie, cel care produce unele dintre cele mai rezistente oje din lume. Există o mulțime de alte branduride calitate care pretind prețuri chiar mai mari de atât.

7. Mercurul – 2,966$/4l

Mercurul este singurul metal care rămâne lichid la temperatura camerei. Este predominant folosit la producerea termometrelor. Cu toate astea, industria chimică , a producției de metal și agricultura îl găsesc foarte util.

8. Insulina – 13,100$/4l

Insulina este produsă în mod natural în corpul uman de cître pancreas. Menține nivelul glucozei din sânge și îmbunătățește procesele metabolice. Insulina este un medicament esnțial în tratarea diabetului.

9. Veninul de scorpion – 34,636,000$/4l

Proteinele din veninul scorpionului sunt folosite pentru tratarea afecțiunilor precum scleroza, artrita reumatoidă și bolile inflamatoare.

10. Cea mai scumpă băutură alcoolică din lume – 35,598,000$/sticlă

Acesta este prețul băuturii D Amalfi Limoncello Supreme. Băutura este preparată folosind lămâi de pe dealurile Amalfi și după o rețetă tradițională. Cu toate astea, nu asta o face atât de scumpă. Gura sticlei prezintă 3 diamante de 13 karate. Un diamant rar de 18,5karate este poziționat în mijloc.

Doar două sticle din această băutură au fost făcute.

loading...

Add comment