Radio Simplu

9 semne că trebuie să lași trecutul în spate

Adevărul este că dacă nu plecați, dacă nu vă iertați, dacă nu vă iertați situația, dacă nu vă dați seama că situația s-a încheiat, nu puteți merge mai departe” – Steve Maraboli Oamenilor nu le plac schimbările; de fapt, este greu în ADN-ul nostru să schimbăm  lucrurile din viața noastră. Totuși, doar un singur lucru este constant în viață, și asta este schimbare. Acceptarea  înseamnă a fi cu un pas mai aproape de trecerea de la trecut la prezent și viitor.Cei mai mulți dintre noi vrem să ne îmbunătățim viața și să căutăm să obținem noi locuri de muncă, să ne mutăm într-un loc nou, să ne facem noi prieteni, să începem o nouă dietă etc. Majoritatea doresc schimbarea dar maiîntâi trebuie să renunți la trecut pentru a vă aduce în viitor. În acest articol vă vom da câteva sfaturi pentru a vă schimba viața. 9 semne că unele lucruri trebuie lăsate în trecut1.

1.  Te simți trist

Desigur, viața nu se poate simți întotdeauna ca o zi la Disneyland, dar nici nu trebuie să simtă contrariul. Dacă nu vă place viața pe care o trăiți, puteți întotdeauna să începeți din nou și să urmați o cale diferită. Nimeni nu te forțează să-ți trăiești viața dar poți oricând să ieși din rutina de a face lucrurile într-un fel atât de mult timp. Ține minte că numai tu te poți face fericit, așa că nu renunța vreodată la căutarea bucuriei. Viața merită trăită la maximum,indiferent ce ar însemna asta pentru tine.

Nu lăsa societatea să îți controleze viața. Până la urmă, libertatea este în mintea ta.

2. Te izolezi de ceilalți.

Chiar și cel mai introvertit dintre noi are nevoie de interacțiune socială în viață; suntem creaturi sociale, chiar dacă nu ne simțim întotdeauna ca să socializăm. Dacă te izolezi în mod constant de oameni, probabil eviți ceva. Dacă te-ai simțit fericit cu viața ta, probabil că te simți mai bine când ești cu prietenii tăi. Izolarea poate fi calea mai simplă, dar cu siguranță vă va împiedica oportunitățile în viață și vă va face să vă simțiți deprimați din cauza lipsei de interacțiune și stimulare cu ceilalți.

3. Te simți epuizat

Putem simți epuizarea în câteva moduri: mental, emoțional sau fizic. De obicei, este o combinație a celor trei și este un semn important că ceva nu este bine în viața ta. Când sunteți epuizat trebuie să iei o pauză și să analizezi situația. Nimeni nu merită să se simtă ca și cum ar vrea să stea în pat tot timpul, așa că, dacă vă descrie acest lucru, nu vă lăsați să rămâneți încrezători. Încercați să schimbați stilul de viață, cum ar fi mâncarea mai sănătoasă, exercițiul și meditarea.

4.  Nu te distrezi

Contrar credinței populare, viața nu trebuie să se oprească să fie distractivă atunci când absolvi liceul sau colegiul. Sigur că toți trebuie să câștigăm bani, ceea ce poate duce la sentimente de deznădejde și depresie, dar ar trebui să vă și distrați! Dacă nu îți place slujba ta, nu-ți pierde timpul. Dacă slujba dumneavoastră snu vă satisface, e timpul pentru o schimbare. Vi se permite să trăiți o viață de împlinire și să vă bucurați de timpul pe care îl aveți aici pe Pământ. Nu permiteți nici unei persoane și nici unei voci negative din cap să vă convingă altfel.

  1. Simți că te prefaci

Bineînțeles, este foarte greu să te simți real în lumea falsă în care trăim acum, dar asta nu înseamnă că nu poți încă să tindi spre autenticitate în tot ceea ce faci. Dacă simți în vreun fel că viața pe care o trăiți sau persoana în care te afli nu este în alinierea cu credințele și valorile tale, atunci ai obligația să îți dai seama cum să remediezi acest lucru. Aceasta nu înseamnă că este un proces ușor, dar odată ce recunoști că te simți deconectat, poți începe să faci pași pentru a crea o viață pe care o iubești.

6.     Relația în care ești nu te face fericit

Fie că este vorba despre o relație romantică sau platonică, nici un tip de legătură nu trebuie să te scufunde. Dacă simți mai multă tristețe decât fericire în relațiile tale, probabil că este timpul să tai legăturile și să te distanțezi.

7.     Esti plictisit de propria viață

Toată lumea se plictisește uneori în rutina lor zilnică, dar dacă vă simțiți destul de des neinteresat de viață, atunci trebuie să vă întrebați de ce și să vă dați seama ce puteți face diferit. Ar trebui să ne bucurăm de ceea ce facem și să ne simțim satisfăcuți urmând o pasiune. Poate că asta ar însemna să luați o pauză după ce ați părăsit locul de muncă sau să vă întâlniți cu noi prieteni. Nu trebuie să vă schimbați complet viața pentru a crea fericire în cadrul celei existente.

  1. Dorești să te droghezi sau să consumi băuturi acoolice

Poate fi dificil să renunți la o dependență, dar consumul substanțelor nocive zilnic va face mult mai mult rău decât bine. După ce cobori cu picioarele pe pământ, tot va trebui să rezolvi toate problemele de care te-ai ascuns. Nu este nimic în neregulă cu o băutură ocazională pentru a te relaxa puțin, dar dacă nu poți să lăși sticla jos, ar trebui să cauți ajutor de la un consilier de dependență sau de la un centru de reabilitare. Meriți să trăiești cea mai bună viată posibilă și nu poți face asta cu boala dependenței care îți înmoaie creierul

  1. Îți neglijezi sănătatea

Indiferent dacă ești prea ocupat să te îngrijești sau pur și simplu nu faci o prioritate din asta, problemele nu întârzie să apară. Sănătatea este cel mai important lucru în viață, pentru că nu putem supraviețui cu minte sau corpul bolnave. Dacă simțiti că ați neglijat sănătatea, este timpul pentru o schimbare.

 

De fiecare dată când ne simțim deprimați este timpul pentru o schimbare. Pentru ca schimbarea să se întample, trebui să lăsăm trecutul în spate. Așa arată o viață satisfăcătoare pentru noi toți!

loading...

Add comment