Radio Simplu

7 activități care te pot trimite la închisoare dacă le faci atunci când călătorești

Este prima dată când călătorești în afara țării și asta te sperie destul de mult. În mod natural, există multe locuri periculoase în această lume. Poate pur și simplu îți este frică de neînțelegeri și ceea ce unele acțiuni pot reprezenta pentru localnicii acelor zone.

Factorul major este necunoscutul, ceea ce ne face să părăsim casa în primul rând. Nu poți știi cum unii oameni își trăiesc viețile în alte culturi. Nu poți înțelege cum unora pur și simplu nu le plac americanii.

Ești ignorant în ceea ce privește legile locale și consideri că acestea se aplică doar pentru localnicii acelei zone pe care o vizitezi.

Dacă aruncăm o privire la Egiptul Antic, multe legi din acea perioadă se aplicau atât localnicilor cât și celor care veneau să viziteze Cairo. Pisicile, după cum știi, erau creaturi sacre pentru egipteni, iar uciderea unei pisici chiar și neintenționat, reprezenta moartea.

Alte acțiuni din ziua de astăzi te pot costa libertatea și foarte posibil chiar viața. Iată 7 activități din această categorie:

1.Transportul de droguri, Sud-Estul Asiei

Un britanic a fost executat de curând în China după ce a fost suspectat că transportă heroină. Detaliile acestui caz sunt neclare deși sentința autorităților chineze este foarte clară. Cu toate atsea, există două lucruri în lumea asta de care poți fi sigur: nu transporta substanțe ilegale peste graniță, iar cel mai prostesc lucru este să faci asta în Asia.

2.Violarea de domiciliu, Texas

Să spunem că faci o carieră din a desface încuietori și a intra în casele oamenilor fără aprobarea lor. Ghici ce: jumatate din statele din US au ceea ce se numește ”legi castel”. Asta le permite propretarilor să rănească, împuște sau chiar să omoare persoanele care intră peste ei în casă.

3.Insultarea regelui, Tailanda

Deși nu s-a concretizat prin moartea nimănui, se poate spune că închisoarea în Tailanda este chiar mai rea decât a muri. Roialității i se atribuie respect mai mult decât oricărui alt lucru pe care oamenii din vest l-ar putea înțelege.

Atunci când imnul se aude în oraș la o anumită oră a zilei, trebuie să te aștepți ca oamenii să se oprească din ceea ce fac și să se îndrepte către cel mai apropiat steag, cântând.

Să îți cadă o monedă care întruchipează imaginea regelui este mai degrabă un sacrilegiu.

4.Uciderea unei vaci, India și Nepal

Această acțiune nu este chiar asa de albă sau de neagră pe cât pare. Unii oameni chiar mănâncă acest tip de carne în India și Nepal și nu sunt condamnați la moarte. Cu toate astea, sacrificarea unei vaci pentru mâncare sau chiar lovirea ei neintenționată cu mașina, poate duce la o sentință foarte serioasă.

În regatul Himalaya, sunt foarte puțini indieni puri care cred că bovinele sunt sacre și cu toate astea sunt pedepsiți dacă omoară o vacă.

În orice caz, ai grijă când conduci și cel mai bine ar fi să te abți de la un hamburger proaspăt.

5.Lipsa cardului de identitate, Japonia

Japonia te trimite la închisoare doar pentru că nu le poți prezenta un act de identitate. În țara soarelui răsare , orice rezident străin este obligat să țină la el ”cardul gaijin” sau poșaportul, tot timpul. Fără excepții!

Imposibilitatea de a prezenta cardul de identitate te va trimite în spatele gratiilor pentru 23 de zile, fără niciun fel de contact din lumea exterioară: 3 zile interogare inițială, care poate fi extinsă la 23 de zile .

6.Mâncatul în public, Emiratele Arabe Unite

Există unele activități interzise în islam. Câțiva cetățeni britanici au fost arestați în Dubai deoarece au avut relații intime înainte de căsătorie, în timp ce consumaseră băuturi alcoolice.

Mare grijă și cu privire la mâncare în luna Ramadan,  când poți fi arestat pentru mâncatul în public, pe timpul zilei.

7.Să suni poliția, Coreea

Când ești străin și nu ai făcut nimic rău, FUGI! În caz contrar, orice minciună din partea unui localnic te poate trimite la închisoare. Chiar dacă acel om este beat sau fără un alt martor, un corean va fi mereu favorizat.

loading...

Add comment

%d bloggers like this: